Skaffa en egen gratis hemsida   

Ladda om sidan/Synkronisera inloggning
Besök en slumpmässig hemsida på Zoomin

Jag är så arg.

 Tittade på ”uppdrag granskning” i går kväll. Fy hur kan man? ”Socialen” ger jag inte fem öre för. Jag är så upprörd så jag vet inte var jag skall ta vägen. Hur många barn är det inte som far illa där ute och ingenting görs? Hur många barn har inte problem med sitt beroende och andra saker och dom skriker efter hjälp men dom får ingen. För då är det pengarna som dom tänker på i första hand. 

           

Ja, i går kväll var det ganska mycket på tv som kunde göra en vansinnig. Först ett programm om den lille killen som miste sitt liv på dagis. Någon ändring angående säkerheten för dom minsta verkade inte vara aktuell, för det kostar för mycket pengar och personalen som skulle haft ansvar för barnen går fria. Sen var det ett annat program om några föräldrar som inte hade gjort något fel och ändå tvångsomhändertogs deras barn och dom fick inte träffa dom på flera månader. Bara för att någon gubbe hade bestämt så utan att överhuvud taget kolla upp om den som ringde och anmälde till Socialen var trovärdig eller ej. Fy vad jag kokar. Det gör att det rivs upp massor av sår i mig. 

Kommer så väl i håg samtalet med kuratorn hemma hos oss. Jag var så frustrerad att vi inte fick assistans beviljad till Theo bara för att han var liten. Då sa hon att det fanns stödfamiljer där vi kunde lämna Theo. -Nej det kommer aldrig på fråga, sa jag. Visst kanske det finns många bra familjer, men vår son skall inte dit. Vi vill att han skall vara hemma i sin trygga miljö och inte hos någon annan som inte känner honom och där vi inte har en aning om vad som händer. Så jag sa bestämt nej. Då sa hon till oss att det är så att "om dom ser att föräldrarna är jätte trötta och ligger på golvet och sparkar med benen, då måste dom anmäla det till ”Socialen”. Fy säger jag bara. Jag sa åt henne att hon skulle prata om något annat innan jag blev mer upprörd.

Vem skall vi vända oss till när alla säger att Theo är för liten och att det är vårt ansvar att ta hand om honom? Vem skall vi vända oss till när han inte får vara på dagis? Vem skall vi vända oss till när dom inte kommer på vad Theo har för sjukdom? Det är inte någon som gör ett ”piss” och har man inte rätt att som förälder vara trött när man inte sovit på flera veckor. Nej, man har inga rättigheter, bara skyldigheter. Fy vilken grym värld vi lever i. Hade jag ork hade jag också kontaktat något tv-programmet och berättat vår historia. Men den ork jag har kvar, använder jag för att överleva vardagen. För tyvärr så är vi inte en vanlig svensk familj. Vår vardag måste planeras grundligt så Theo mår så bra som det bara går. Men vem bryr sig om det? Nej inte dom i alla fall, men skulle någon ringa och säga att dom hör att han skriker jätte mycket, så tror jag säkert att dom skulle vara väldigt snabba att komma hit och ta honom ifrån oss. Fy, fy, fy.

            

Hur mycket kostar det inte med alla dessa rättegångar och utredningar? Ja då finns det pengar, men att lägga pengarna till att köpa nya gardiner till dagis och en enfärgad matta, nej då finns det inga pengar. Vem sjutton bryr sig om ALLA barns rättigheter? Det ska låta så himla bra, men när det kommer till kritan, så skiter dom i det. 

Idag har vi haft besök av två kvinnor från ”Habben”. Dom tittade på Theos hjälpmedel och bockade av vad han har och vad han kanske skulle behöva. Nu får vi hoppas att dom kan trycka på så att vi kanske får hissen i trappan och en dörr öppnare. Det skulle underlätta mycket i vardagen. Theo skall även få en ny rullstol som har högre rygg. 

Men nu är lilleman vaken efter sin tupplur. 

 

Ni får alla ha en bra dag.

Kram/Paula

 

Torsdagen den 3 november 2011 kl. 15:01

Det som händer med mig:) | Permalänk | Kommentarer [2] Kommentera detta inlägg

 

 
nil

 

Kategorier

Det som händer med mig:)

Arkiv

 2017

 2015

 2014

 2013

 2012

 2011

 2010

 2009

 2008

 2007

Bloggar

Zoomin: Nyheter & feedback

Länkar

Nyligen.se

Flöden

RSS-flödeRSS 2.0

 

.

 

 

   

Hej jag heter Theo och bor i Skåne. Jag bor med mamma och pappa och en storebror. Jag har en storebror till men han bor inte med oss. 

Jag är en glad liten kille men har en sjukdom som gör att jag inte kan gå eller prata. Jag har inte fått någon diagnos än, men nu när vi flyttat hit så rullar allt igång igen.

På sidan bloggar min mamma och pappa om hur vi alla mår och hur jag utvecklas och vad som händer i våra liv.

 

Theo.

 

 

http://allehanda.se/start/ornskoldsvik/1.1466238