Skaffa en egen gratis hemsida   

Ladda om sidan/Synkronisera inloggning
Besök en slumpmässig hemsida på Zoomin

Glad Midsommar önskar vi er alla!

 Theos läkare ringde i Onsdags och berättade att provsvaret hade kommit. Och tack och lov så är inte Theo "gluten" som min syster-dotter sa när hon var yngre. -Moster jag är gluten! Men någonting är det sa läkaren, så Theo skulle egentligen varit där igår, men han har blivit förkyld. Han har feber och hostade ganska mycket. Så jag ringde upp henne och hon tyckte att han kunde ta det lugnt och bli frisk först, sen kan vi åka till "Barn" och ta en del prover. Hon tror att hans tarm har kommit i obalans och nu måste vi ta reda på vad det kan vara. Han är grinig och gnäller hela tiden och ingenting är bra. Ja, som barn brukar blir när dom inte mår så bra. Så nu är det bara att vänta och hoppas att det går över fort. Fattar inte att han inte tappar rösten, för han skriker som bara den.

                          

Sen måste jag bara berätta att det verkar som Theo är kär det är bara en liten tjej på 6 månader som kan göra Theo på bra humör.  När han ser henne då finns inte någon annan, han har bara ögon för lilla Amira, så sött. Men nu på förmiddagen kom hon förbi med sin mamma och Theo blev så glad så han tjöt högt och då blev hon rädd så några tårar rann ner för kinderna. Ja vem har sagt att det är lätt med kärlek. 

                          

Det regnar för fullt så vi får se vad vi hittar på idag, Midsommarafton. Men jag kan inte låta blir att tänka på dom anstälda på Saab som inte får någon lön och snart är det dags att betala alla räkningar och barnen som har sommar lov, hm inte lätt och jag kan inte göra något för dom. Jag hoppas verklingen att det löser sig och att dom får sina pengar. 

Vi önskar er alla där ute en underbar dag.

Kram från Paula och gänget 

 

Fredagen den 24 juni 2011 kl. 12:18

Det som händer med mig:) | Permalänk | Kommentarer [4] Kommentera detta inlägg

 

Jag vill bara gråta

men jag kan inte. Igår ringde jag till Umeå och kollade om vi kunde komma tidigare för att vi skall flytta. Sekreteraren kunde inte ta det beslutet utan hon skulle prata med läkaren och ringa oss när hon visste något mer. Det tog inte så lång tid innan hon ringde. Tommy svarade i telefonen och då berättade hon att vi inte behövde komma alls utan vi skulle bara höja dosen "Valprat" och läkaren skulle skriva en rekommendation i sitt Remissvar till Theos läkare. Jag blev så ledsen för vi hade längtat att få komma dit med Theo eftersom vi hade hört att hon var den bästa barnneurologen i landet. Jag ringde till Theos läkare och berättade för henne och hon fattade ingenting. -Men Paula, varför? -Ja säg det du, kan man göra så? Är det bara för att vi skall flytta som hon tycker att det inte är lönt att träffa Theo? Jag frågade också om Gluten provsvaret hade kommit, men nej, inte än. Jag frågade även varför dom inte har kollat hans tarm, men hon sa att alla barn som inte går och som sitter i rullstol har problem med tarmen. Men tänk om det är något annat han lider av? Oj, det är så många frågor som snurrar i mitt huvud.

               

Sen sa hon att den Danska barnneurologen som Theo träffade på "Habben" förut, skulle komma tillbaka vecka 27 och 28 till Barnavdelningen och jobba där. Om vi vill så kan hon kanske öka dosen medicin istället. Men sist hon ökade medicineringen då blev ju Theo medvetslös. -Ja, sa jag till henne, men tänk om det blir som sist igen? -Men Paula hon vet hur dålig han blev, så jag tror inte att hon gör samma sak igen. -Jo, sa jag men när hon inte tror att det är på grund av medecinen, tror du verkligen att hon har lärt sig något? Hon sa -vi väntar på brevet från Umeå och så får vi prata och ni får själva bestämma om ni vill träffa henne igen eller inte.

Theos läkare kommer att gå på semester vecka 27 så hon kommer inte att vara där i så fall. Vi, Theo och en Dansk läkare som vi har svårt att förstå, ja jag vet inte hur det skall gå. Att det ska vara så himla svårt.

Varför föddes Theo så där ? Varför kan dom inte hitta vad som är fel på honom ? Kommer vi att få ha honom kvar ?

Ja alla frågor har kommit tillbaka och terroriserar min hjärna just nu. Jag vet är det är fler än vi där ute som kämpar och har samma frågor som jag, men det är så lätt att man bara tänker på sitt och glömmer att vi är ganska många som kämpar med samma dilemma. Jag försöker att vara stark, men det är inte lätt när man tittar på Theo och ser hur han försvinner bort från oss  korta stunder, ibland flera gånger om dagen. När vi tittar på hans små glittrande ögon som Markus säger, att han vill så mycket och det händer ingenting. Det gör så ont i mig, så jag vet inte hur jag skall hantera alla dessa känslor. Kommer det alltid att vara så ? Är det inte någon som kan ge oss ett svar? Tur att vi inte fick veta direkt när han föddes, för i 4 månader kunde jag njuta utan att vara orolig. Ja, det varade inte längre, bara fyra månader, sen kom min oro och ingen trodde på mig. Dom tyckte alla att "barn är olika" och att Theo var hur frisk som helst.

Men nej, min magkänsla var rätt fast jag önskade sååå många gånger att den skulle vara fel. Oj, vad jag bett till Gud många gånger, -snälla låt mig ha fel. Men så ser vår verklighet ut idag, fylld av oro över att Theo äter dåligt och det har han gjort ett bra tag nu och vi vet inte varför. Är det något barn gör då och då, eller är det Theos sjukdom som spökar? Det är hemskt att inte veta vad vår lilleman drabbats av.

Men hans leende, hans kramar ger oss styrkan att gå vidare.

Nu ser jag fram emot att få träffa Markus igen, Tommy bokade flyg åt honom igår så på Tisdag kväll kommer Markus hem. Han är en klok kille som man kan prata med och han har förmågan att alltid säga något som gör att oron släpper. Markus är helt fantastisk och jag är så otroligt stolt att just jag får vara hans mamma.

                           

Packningen har minsann gått undan. Vi har haft två grannar här som har hjälpt oss och nu är det inte så mycket kvar.

Min höft och rygg är inte bra än. Jag skall till en Kiropraktiker idag och hoppas att han kan hjälpa mig så att smärtan försvinner. Jag är ganska trött på att ha ont.

Det var allt jag hade på min hjärna just nu som behövde få komma ut. 

Önskar er alla där ute en underbar dag.

Kram/Paula

 

 

Onsdagen den 22 juni 2011 kl. 11:19

Det som händer med mig:) | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

En skön helg!

bl.a med ett besök hos några vänner, god mat och fint väder. Theo träffade en kompis till oss som han har träffat många gånger förr, men i Torsdags och i Fredags kunde han inte ens titta på henne. Han skrek och skakade som "jag vet inte vad" men samtidigt kunde han inte låta bli att titta på henne. Men han fick träffa henne i Lördags igen och då gick det bra igen, konstigt.  Hon kanske hade en dålig hair dag. 

                          

 Idag har Tommy pratat med sin chef för att ta semester denna veckan, så att vi kan börja packa. Vi får passa på när Theo är på dagis och när han har somnat på kvällen. Ja, ett nytt kapitel i mitt liv skrivs och ett nytt blad kommer att vändas snart. Nu är det inte så lång tid kvar innan vi kan sätta oss i bilen och flytta till vårt nya hem. Jag är förväntansfull och sugen på att sätta igång att börja inreda vårt nya hem.

Igår var vi och hämtade den nya tapeten till vårt kök, det kommer bara att bli en fondvägg, men ack så fint det kommer att bli. Vi skall bo hos Tommys moster i två veckor innan vi flyttar in. Då kan vi åka till lägenheten och fixa på dagarna och kvällarna tills den är klar, så det inte blir för mycket för Theo med att bo mitt i all röra.

Idag skall vi flytta Theos säng till vårt sovrum, så vi kan använda hans rum till att lagra alla flyttkartonger. Vi får göra det så bra vi kan för Theo så han inte känner av stressen så mycket och slipper bo mitt bland alla kartonger. Det är jobbigt att flytta när man har friska barn och ändå jobbigare när man har ett sjuk barn.

                        

Theo har andats väldigt snabbt dom senaste dagarna till och från och vi blir inte kloka på varför. Dom har mätt hans syrehalt i blodet, men dom kommer inte fram till något. Hans färg på läpparna förändras också, men dom har kollat hans hjärta noggrant och kan inte svara på vad det kan vara. Vi väntar på att få brev med kallelse till Umeå, kanske jag skall ringa dit idag och berätta att vi flyttar om tre veckor och hoppas att vi kan få en tid innan dess. Jag tror att Theos läkare kommer att ringa idag angående hans provsvar om han är allergisk mot Gluten eller inte.

 

Det finns så mycket jag vill skriva av mig men just nu snurrar det bara i mitt huvud. Hur i hela friden skall vi klara av allt, hur ser det ut i vårt nya hem egentligen, hur skall vi ha det med placeringen av möbler ? Det är nämligen så att varken jag eller Tommy tänkte på att ta kort när vi tittade på lägenheten och nu vet vi inte ens hur många fönster det finns och inte heller hur stor hallen är. Man blir lite irriterad att man inte var smart nog för att komma på att vi kunde ta kort.

 

Idag måste jag även ringa till "Habben" för att kolla om Theos skydd till rullstolen har kommit, han fastnar ju där med sina händer och kläderna blir så smutsiga.

Det verkar som om det blir en blandad kompott-blogg idag, lite hit och dit, men så är det i mitt huvud just nu.

                            

Idag har min äldsta son åkt till Kroatien på semester med den familjen han har bott hos. Jag pratade med honom igår kväll och han var väldigt exalterad, men det är inte så svårt att förstå, det skulle jag också vara. Så gubben om du läser detta, ha det super trevligt och njut så mycket du bara kan. Puss och kram från oss.

Markus är hos Mats nu efter att ha varit hos kompisar en hel vecka och bara "Lanat". Fattar inte att han inte blir trött på att bara sitta framför en dator.

Tusen tack Mats, det värmer att ni tänker på honom och bjuder honom på mat. Tack än en gång, det betyder jätte mycket för mig att veta att han har er.

 

Nä nu skall man kanske börja att ta tag i saker och ting annars flyger dagarna i väg och vi har inte gjort något.

Så jag önskar er alla där ute en underbar Måndag

Kramar/Paula

 

Måndagen den 20 juni 2011 kl. 11:24

Det som händer med mig:) | Permalänk | Kommentarer [6] Kommentera detta inlägg

 

Varmt, varmt

Som vi berättade så åkte jag tåg ner till Skåne i förra veckan. Det var i Tisdags kväll som jag tog nattåget från Ö-vik ner till Stockholm. Resan blev väl inte riktigt som jag tänkt mig, utan den blev verkligen otursförföljd. Det började med att tåget var försenat, ca 40 minuter. -Nåja, tänkte jag det går väl att fördriva tiden på något sätt. Men sen sköt dom fram tiden flera gånger och till slut gick inte tåget förrän efter tolv på natten! Jag hörde av en annan resenär att det börjat i Luleå med två berusade personer som polisen var tvungen att avhysa. Sen hade det varit ett blixtnedslag och sen fick dom byta lok också.

             

Eftersom vi var så pass försenade så missade jag ju naturligtvis mitt tåg som skulle ta mig till Göteborg. När jag skulle boka om biljetten på Centralen då pajade hela datasystemet. Men jag kom i alla fall ombord på ett X2000. Efter Göteborg gick resan vidare mot Ängelholm. Jag kom dit halv fem tiden istället för halv ett som var planerat. 

Jag hade ju redan ringt till Peab för att förvarna om att jag var väldigt sen. Det var inga problem, utan dom skulle bara kasta om lite i schemat, skönt! 

När jag då skulle försöka få tag i en taxi som skulle ta mig ut till Valhall Park, så fanns inte en enda ledig bil den närmsta halvtimmen. Det slutade med att Peabfolket fick ta sig till stationen och intervjua mig där på ett café. 

Det kändes bra tycker jag, men jag vågar inte sätta några pengar på att jag blir anställd. Men som sagt så har jag en positiv känsla, så nu är det bara att vänta och hoppas att jag får jobbet. 

När jag var klar, så kom Mats och Markus in till Ängelholm för att träffa mig. Vi gick ut och åt lite mat och hade det allmänt trevligt. Nu blev det inte så många timmar vi kunde umgås, för mitt tåg gick redan klockan 21.40 och denna gången var dom i tid. 

Hemresan flöt på betydligt bättre och jag var i Örnsköldsvik enligt tidtabellen! 

I helgen som gick har det varit otroligt varmt. Uppåt 30 grader var det säkert mitt på dagen och i Lördags kväll var det varmt länge. Men redan i går märkte man en betydlig avsvalning av luften, det var ganska skönt faktiskt. Men sen hade man kanske klarat sig utan regnet och åskan som kom.

             

Theo var ute med sin nya cykel och trampade runt på parkeringen. Ja han har ju inte lärt sig att trampa själv, men när man skjuter på så har han inget val utan dom små benen följer med runt. Han började i alla fall att ta tag i styret lite då och då. Vi får se om han kan lära sig, det skulle vara så kul att se honom cykla iväg på egen hand. Han hade nog hållt sig runt alla bilar på parkeringen.

Han har också fått en ny frisyr i helgen. Det är en granne som har jobbat som frisör i många år. Han klippte honom kort och det blev jätte snyggt, faktiskt bättre än när jag gjorde det sist.

När det var klart sprejade han guldfärg på håret, så Theo såg ut som en riktig modell.         

I går grillade vi Röding. Det var första gången jag ätit den fisken och det smakade riktigt bra. Det påminner ganska mycket om lax. 

Idag har Theo fått vara hemma med mamma. Det var nämligen inget dagis, för dom hade planeringsdag. Dessutom regnade det till och från nästan hela tiden, så det var inte läge för någon promenad precis. 

             

Theo har blivit så otroligt snabb på att ta sig fram, så man hinner knappt stänga dörren förrän han är ute. Han älskar det och nu tar han varje möjlighet som bjuds till att smita ut genom ytterdörren. Vi lät honom hasa ut för att se var han skulle ta vägen och då bar det först av ner för rampen, sen vände han sig om för att kolla om vi hade sett. Sen fortsatte han ut på asfalten med riktning mot parkeringen. Jag tror nog att han hade tagit sig ända dit om vi inte stoppat honom. Men det är inte helt ofarligt, för det kör en del bilar inne på gården och sen hade det nog inte varit mycket kvar av byxorna heller.

I Lördags köpte vi en liten bassäng till honom, men den har inte blivit uppblåst än. Nu är det ju dessutom mycket kallare, så vi får vänta till nästa gång värmen kommer. Det finns en liten uppblåsbar rutchbana till bassängen, så vi får se om Theo vågar åka. Jag tror faktiskt att han kommar att gilla den. 

Theos mage är inte helt ok fortfarande, men den har blivit bättre. Dom har ju slutat att ge honom bröd på dagis, så det verkar nästan som om det är Gluten allergi som han har. Vi skall begära ett prov på barnmottagningen, så vi får svart på vitt om det är det han har. 

I morgon är det dagis igen, så då får lilleman äntligen komma ut.

Nu är det snart läggdags och ni får ha det så bra.

 

Pappa Tommy

 

 

Måndagen den 13 juni 2011 kl. 23:06

Det som händer med mig:) | Permalänk | Kommentarer [2] Kommentera detta inlägg

 

Theo har haft en bra helg

I Lördags var vi hos Sara och Jens på middag. Theo hade jätte trevligt, han satt på golvet och deras son lekte med honom. Theo skrattade och han hade jätte kul. Klockan passerade hans vanliga sängdags, men han märkte ingenting så kul hade lilleman. Jag tror att det var första gången som Theo lekte med något annat barn och Arvid visste precis hur han skulle göra för att underhålla Theo. Vi satt i köket och dom var i köket, hallen och i Arvids rum. Vi tittade hela tiden och kunde inte låta bli att skratta och må gott när Theo hade det så himla trevligt.

                          

Även natten var bra och på Söndagen så åkte vi till Örn-xpo och tittade runt lite, det var inte så mycket i år, men det var ändå skönt att komma bort en stund. Senare på kvällen kom Tommys arbetskompis med fru och grillade med oss, det blev sent men det är det pris man får betala när man har så trevligt.

Igår åkte vi till utställningen igen och Theo fick rida på en häst för första gången. Wow, vilken känsla! Vår son kunde göra något som alla andra gör. Självklart fick han hjälp av två underbara tjejer. Theo satt och var väldigt spänd men han grät inte och ibland så log han.

               

Eftersom att Cirkus Maximum var i staden tänkte vi att vi kanske skulle gå dit med Theo, men vi vågade inte för det är ganska höga ljud och mycket som händer, så vi får nog vänta några år till innan vi vågar testa.

På efttermiddagen  åkte vi till några vänner och grillade igen. Man måste ju passa på när det är så fint väder.

Natten har varit orolig och Theo ville inte äta lunch idag. Men Tommy har varit iväg till sjuhuset med Theos bajsprov så att dom kunde skicka iväg och kolla om han har något virus kvar i tarmen. Så nu är det bara att vänta och se vad det visar.

I kväll åker Tommy iväg till Skåne med nattåget. Han skall på arbetsintervju och jag hoppas verkligen att han får det jobbet.

Jag har fortfarande ont och är ganska less på det, hoppas att det går över snart. Blåsvädret verkar inte vilja lämna oss ifred. 

Önskar er alla där ute en trevlig dag

Kram/Paula

 

Tisdagen den 7 juni 2011 kl. 13:37

Det som händer med mig:) | Permalänk | Kommentarer [4] Kommentera detta inlägg

 

Vi tog kontakt med Theos läkare..

för han har varit lös i magen i snart en veckas tid nu. Han pruttar som bara den och jag kan lova att det luktar hemskt. Det luktar precis som när han hade Calicis viruset sist. Vi tänkte att han kanske är allergisk mot Gluten eller om det är så att han har fått det viruset igen. Så nu väntar vi på att han ska bajsa så att Tommy kan köra till barn mottagningen och lämna hans blöja där så att dom kan skicka iväg ett prov. Han äter inte så bra och det gjorde han inte sist heller och då fick han ha Sond, hoppas han slipper nu.

                         

Annars är han glad som vanligt. Men vi har märkt att det blir svårare och svårare att mata honom. Han far med huvudet från sida till sida och maten bara flyger åt alla håll. Han har fortfarande sina kramper, dom tar visst aldrig slut.

Vi längtar att få åka till Umeå för att träffa läkaren där och hoppas att hon har några svar till oss.

Jag har haft ont i min höft och rygg, så jag var hos en Kiropraktiker i början av veckan, men jag känner av det än. Hoppas att det går över fort, jag är så less på att ha ont.

I Onsdags träffade jag min underbara kurator för ett samtal, det var sista gången. Jag kommer att sakna henne jätte mycket men jag kommer att ringa och prata med henne. Hon är perfekt för sitt jobb, wow vilken kvinna.

                        

Tommy var med Theo på badet i Onsdags också, det var ett bra tag sen han var där förra gången. Denna gången var det många pappor som var där med sina barn, kul för oftast är det bara mammor som brukar komma dit.

Idag ska Theo på dagis och vi skall bara ta det lugnt. Det är jätte fint väder men det blåser lite. Vi får se hur jag mår om vi kan grilla något ikväll.

Om inte annat så blir det grillning i morgon hemma hos Sara och Jens, hoppas bara att det blir fint väder. 

 

Hoppas ni får en fin dag och trevlig helg.

Kram/ Paula.

 

Fredagen den 3 juni 2011 kl. 11:24

Det som händer med mig:) | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

 
nil

 

Kategorier

Det som händer med mig:)

Arkiv

 2017

 2015

 2014

 2013

 2012

 2011

 2010

 2009

 2008

 2007

Bloggar

Zoomin: Nyheter & feedback

Länkar

Nyligen.se

Flöden

RSS-flödeRSS 2.0

 

.

 

 

   

Hej jag heter Theo och bor i Skåne. Jag bor med mamma och pappa och en storebror. Jag har en storebror till men han bor inte med oss. 

Jag är en glad liten kille men har en sjukdom som gör att jag inte kan gå eller prata. Jag har inte fått någon diagnos än, men nu när vi flyttat hit så rullar allt igång igen.

På sidan bloggar min mamma och pappa om hur vi alla mår och hur jag utvecklas och vad som händer i våra liv.

 

Theo.

 

 

http://allehanda.se/start/ornskoldsvik/1.1466238