Skaffa en egen gratis hemsida   

Ladda om sidan/Synkronisera inloggning
Besök en slumpmässig hemsida på Zoomin

Inte så stor skillnad

verkar det som. Tommy har ringt till den kommunen vi skall flytta till. Vi har letat efter en bostad som skulle passa Theo men det fanns ingenting, varken marklägenhet eller hus med hiss.  Men så hade vi turen att dagen innan vi skulle åka hem så fick vi tag i en 4a med hiss i huset. Men det är en etagelägenhet, så det finns en trappa upp till sovrummen och det innebär ju att vi måste bära Theo upp och ner. Nu väger han en del och det blir påfrestande för våra ryggar, armar och nackar. Fastighetsägaren sa att han var villig att sätta dit en trapp-hiss innan han ens visste att vår son är handikappad. När Tommy berättade för honom om Theo så tyckte han att vi borde ta kontakt med kommunen så att dom skulle göra lägenheten handikappanpassad till Theo.

                      

Tommy ringde dit, men lagen säger visst att dom inte får göra det eftersom vi flyttar dit och vet att vi har särskilda behov. Man måste alltså bo där först, för då kan dom hjälpa oss med bostadsanpassningsbidrag om ett problem skulle uppstå. Ja skulle man då ha bott på gatan när det inte finns något annat ? Det finns inga handikappanpassade lägenheter dit vi ska flytta och inte här i Ö-vik heller för det har vi kollat upp. Men jag tänker inte ge upp jag ska ringa till LSS och höra om det verkligen kan stämma.

Tommy ringde till fastighetsägaren och berättade vad dom hade sagt på kommunkontoret. Han sa att han kunde sätta dit en hiss i trappan men då skulle vi få betala ca 800 kr extra i månaden. Nej, inte en chans, det vägrar jag att betala bara för att Theo inte är som alla andra. Han har rätt till det. Hur mycket pengar kostar det inte kommunerna med alla som missbrukar? Theos brors alla behandlingshem som han har varit på och nu har han fått en lägenhet som han inte betalar något för. Theo föddes så och han rår inte för att det har blivit så. Det känns fruktansvärt orättvist, tyvärr så måste du var alkoholist eller narkoman för att få någon hjälp, det suger. Hur skall man kunna vara frisk och stark när man hela tiden måste kämpa och ta reda på allt för att Theo skall ha det så bra som möjligt.

                         

Nog om detta, vi var och träffade Theos läkare i Fredags och vi berättade att vi skulle flytta ner för att vi är så trötta på "Habben".  Hon förstod och tyckte att vi skulle skriva på Landstingets sida om vår flytt och orsaken till den. Theo hade iaf. gått upp ett kilo på tre månader, det är inte så bra men ändå bra för att vara Theo. Sen pratade vi om vad Genetikern hade skrivit och det var om Angelmans och Retts och att vi skulle åka upp till Umeå. Jag undrade om det skulle bli innan vi flyttade, -O, ja svarade hon så nu är det bara att hoppas att dom hör av sig.

Det finns massor att ta tag i här hemma, men jag känner mig handlingsförlamad. Jag skulle behöva packa, vi har nämligen varit och hämtat flyttkartonger, så det är bara att sätta igång. Igår var dom här och besiktigade lägenheten. Det blev tummen upp, det fanns inga allvarliga fel. Det var bara några märken i parketten, men det var VVS-gubbarna som orsakade dom. Nu är det alltså redan klart och vi behöver inte tänka på det mer. Det är bara städningen kvar.

Hela helgen har jag mått som en prinsessa, jag var glad och kände ro i min kropp. Gud vad jag älskar sådana dagar. Jag ringde till Jenny i Umeå och kollade om dom hade lust att komma till Ö-vik så vi kunde grilla och dom tackade ja, det var jätte trevligt. Så tusen tack Jenny med familj för en underbar eftermiddag.

Idag har jag ingen bokning någonstans och det känns rätt så skönt att bara vara, för det har varit något varje dag.

Igår kväll var vi på habben för det var föräldraträff. Jag kommer att sakna dom alla, det är det bästa som finns på habben.

Nä nu måste jag sluta och ringa en del. Jag önskar er alla där ute en underbar dag.

Kram/Paula

 

Onsdagen den 11 maj 2011 kl. 10:58

Det som händer med mig:) | Permalänk | Kommentarer [2] Kommentera detta inlägg

 

 
nil

 

Kategorier

Det som händer med mig:)

Arkiv

 2017

 2015

 2014

 2013

 2012

 2011

 2010

 2009

 2008

 2007

Bloggar

Zoomin: Nyheter & feedback

Länkar

Nyligen.se

Flöden

RSS-flödeRSS 2.0

 

.

 

 

   

Hej jag heter Theo och bor i Skåne. Jag bor med mamma och pappa och en storebror. Jag har en storebror till men han bor inte med oss. 

Jag är en glad liten kille men har en sjukdom som gör att jag inte kan gå eller prata. Jag har inte fått någon diagnos än, men nu när vi flyttat hit så rullar allt igång igen.

På sidan bloggar min mamma och pappa om hur vi alla mår och hur jag utvecklas och vad som händer i våra liv.

 

Theo.

 

 

http://allehanda.se/start/ornskoldsvik/1.1466238