Skaffa en egen gratis hemsida   

Ladda om sidan/Synkronisera inloggning
Besök en slumpmässig hemsida på Zoomin

På stan

Nu var det länge sen någon skrivit här på Theos sida. Så blir det när Paula inte skriver, ingen ordning alls. Men nu ska jag försöka berätta något om vad som händer med oss och framför allt Theo. Veckorna rusar iväg, för att inte tala om dagarna.  Förra helgen var vi en sväng till Ikea i Sundsvall. Som ni kan se i galleriet så blev Theo jätte trött och eftersom han har en uppfinningsrik mamma så löste hon det på bästa sätt. Hon lånade bara en kudde från en hylla och gav till honom, men den första gillade han inte. Men nummer två föll Theo i smaken så då somnade han ganska snabbt. Det var skönt både för honom och för oss för vi fick en lugn stund då vi kunde strosa omkring bland hyllorna. Det var inte så mycket vi handlade utan det var mest för att vi skulle komma hemifrån ett tag. 

                           

Theo har varit på dagis nästan varje dag den senaste tiden. Men en dag i förra veckan fick han ganska mycket kramper på kvällen. Vi undrade vad som hade utlöst det. Jag hade hämtat Theo efter jobbet och då sade dom på dagis att han hade varit ute på "Torget" och träffat  lite fler barn från andra avdelningar också. Han hade provat en gåstol och "gått" ut där med sin egen fröken. Fast att det inte var så många barn där så blev det ändå för mycket för honom. Det visar att man måste gå väldigt försiktigt fram med Theo. Det är ju självklart bra att han får träffa andra barn och det gillar han själv också, men det får inte bli för mycket på en gång. Nu hade vi ett möte med personalen på dagiset denna veckan då vi berättade hur vi ville ha det. Dom lyssnade och skulle gå fram lite mer varsamt. Annars känns det som att han trivs bra på dagis. Det har bara varit någon gång som han har visat att han inte ville bli lämnad där. Det är bara till att lämna över honom till någon i personalen och säga hejdå och då går det bra sen. Men om vi eller mest jag är kvar där då vill han bara komma till mej. Det känns ändå lite jobbigt att lämna bort honom, vet inte om det är speciellt för att han är handikappad eller om det känns likadant för andra föräldrar. Men man vänjer sig väl med tiden och det är ju skönt att vi har fått "avlastning" dom timmarna varje dag.

I Onsdags skulle vi åkt till badet, men tyvärr så var det inställt denna gången också. Det var så länge sen senast han kunde vara med så vi ser fram emot nästa gång.

I Torsdags började han äta lite sämre igen och då brukar det vara något på gång. Mycket riktigt så fick han feber på kvällen. Han vaknade och skrek flera gånger och när jag kom hem från jobbet vid kvart i tolv på natten, då satt han i Paulas knä i soffan och sov. Han var väldigt röd om kinderna och kändes varm. Han fick sova lite till sen skulle jag ta honom så att Paula kunde vila, men då vaknade han. Han var väldigt täppt i näsan och andades lite tungt. Vi gav honom en Ipren i rumpan och lade ner honom i hans säng. Han somnade på en gång men vaknade ett par gånger på natten. På morgonen var han mycket bättre. Fortfarande lite snuvig, men febern hade gett med sig.

             

Så redan i går kväll var vi hos en kompis och grillade på kvällen. Theo kunde vara med och han var som vanligt igen. Skönt att det gick över så fort, för ibland när han insjuknar tar det ju väldigt lång tid innan han blir frisk.

Idag tog vi det ganska lugnt på förmiddagen. Theo lekte och efter att han ätit lunch så lade vi ner honom. När han vaknade åkte vi till stan för att gå runt och träffa lite folk. Theo hade en bra dag så han skrek inte alls mycket som han brukar. En granne till oss följde med ner så hon körde runt med Theo i rullstolen medan vi åt lunch. Hon hade ätit så det var snällt och så fick vi äta i lugn och ro.  Solen sken och det var rättså varmt och man kunde ta av sig jackan för första gången i år. Men sen kom det mer och mer moln så då åkte vi i väg och handlade lite mat.

Ikväll har vi också grillat, det är ju så gott. Det var vi själva och några grannar som åt med oss. 

Paula känner sig bättre kanske inte fullt återställd än, men det är på väg. Så kanske ni snart får läsa vad hon skriver här igen. 

Ha en fortsatt bra helg.

Pappa Tommy

 

Lördagen den 16 april 2011 kl. 22:58

Det som händer med mig:) | Permalänk | Kommentarer [6] Kommentera detta inlägg

 

 
nil

 

Kategorier

Det som händer med mig:)

Arkiv

 2017

 2015

 2014

 2013

 2012

 2011

 2010

 2009

 2008

 2007

Bloggar

Zoomin: Nyheter & feedback

Länkar

Nyligen.se

Flöden

RSS-flödeRSS 2.0

 

.

 

 

   

Hej jag heter Theo och bor i Skåne. Jag bor med mamma och pappa och en storebror. Jag har en storebror till men han bor inte med oss. 

Jag är en glad liten kille men har en sjukdom som gör att jag inte kan gå eller prata. Jag har inte fått någon diagnos än, men nu när vi flyttat hit så rullar allt igång igen.

På sidan bloggar min mamma och pappa om hur vi alla mår och hur jag utvecklas och vad som händer i våra liv.

 

Theo.

 

 

http://allehanda.se/start/ornskoldsvik/1.1466238