Skaffa en egen gratis hemsida   

Ladda om sidan/Synkronisera inloggning
Besök en slumpmässig hemsida på Zoomin

Calisivirus

Ja nu har helgen gått och vi har inte skrivit något i bloggen. Men i Fredags kom jag hem från montaget och då hade Paula och Theo kommit hem. När han först såg mej, så blev han lite reserverad och låtsades vara mer intresserad av TVn. Men efter ett tag lossnade isen och han började skratta och titta på mig istället. Men även om dom hade permis från sjukhuset så var Theo inte bra och på Lördagen åkte han och jag in för att sätta in Sonden på nytt. Det känns tryggt att ha den i, nu när han inte äter och dricker som han skall. På kvällen var han riktigt slö och han skakade och bara gnällde. Han orkade knappt hålla upp huvudet utan ville bara luta det mot något.

I går Söndag gjorde vi inte så mycket utan var bara här hemma och tog det lugnt. Det känns inte som att man vill ta ut honom när han inte är bra.

                    

Theo har inte blivit riktigt bra än. Han har ätit lite bättre idag, men saliven rinner fortfarande. Men i kväll vägrade han att dricka välling, så då är han inte riktigt frisk. I Torsdags tog dom ju ett avföringsprov på Theo och i kväll ringde hans läkare och berättade. Hon sa att dom hade fått svaren från proven och det var inte bra. Det är ett virus som heter Calisivirus som han har. Det är samma virus som utlöser Vinterkräksjukan och är väldigt smittsamt och agressivt och i värsta fall kan det slå ut tarmarna.

Det konstiga är att Paula och jag inte har blivit sjuka, inte än i alla fall. Paula klagade nyss på att hon mådde illa, så vi får väl se vad som väntar. Men på Theo har symptomen inte varit kräkningar eller diarré. Han hade ju 40 graders feber i förra veckan, men sen har han bara varit slö och skakig. Hans pruttar luktade hemskt, så det skvallrade ju om att hans mage inte var ok. Läkaren tyckte att vi skulle stanna hemma och inte träffa någon, pga smittorisken. Så nu sitter vi i en slags Karantän här hemma, inte så trevligt. När han har blivit frisk igen, så skall hon skicka en rimiss till Umeå så att vi får träffa en barnneurolog. Då kanske vi får lite klarhet i hur vi skall göra med Theos medicin.

I morgon skall jag ringa till jobbet och berätta hur det ligger till, så får dom själv ta ställning till om jag skall jobba eller inte. Det känns ju inte så värst trevligt att smitta ner dom andra på fabriken.

Idag var "H" här och tog hand om Theo i två timmar. Paula ringde henne innan och berättade att han har ett virus, men då visste vi inte att det var den här smittsamma varianten.

Nu känns det väldigt jobbigt att Theo skall drabbas av så mycket. Först var man orolig för vad det var han hade och nu när man vet, så känns det inte mycket bättre. Men vår lilleman är ganska tapper, så han klarar säkert av det här också.

Ha en skön kväll ni där ute.

Pappa Tommy

 

Måndagen den 31 januari 2011 kl. 20:57

Det som händer med mig:) | Permalänk | Kommentarer [6] Kommentera detta inlägg

 

 
nil

 

Kategorier

Det som händer med mig:)

Arkiv

 2017

 2015

 2014

 2013

 2012

 2011

 2010

 2009

 2008

 2007

Bloggar

Zoomin: Nyheter & feedback

Länkar

Nyligen.se

Flöden

RSS-flödeRSS 2.0

 

.

 

 

   

Hej jag heter Theo och bor i Skåne. Jag bor med mamma och pappa och en storebror. Jag har en storebror till men han bor inte med oss. 

Jag är en glad liten kille men har en sjukdom som gör att jag inte kan gå eller prata. Jag har inte fått någon diagnos än, men nu när vi flyttat hit så rullar allt igång igen.

På sidan bloggar min mamma och pappa om hur vi alla mår och hur jag utvecklas och vad som händer i våra liv.

 

Theo.

 

 

http://allehanda.se/start/ornskoldsvik/1.1466238