Skaffa en egen gratis hemsida   

Ladda om sidan/Synkronisera inloggning
Besök en slumpmässig hemsida på Zoomin

Vår alldeles egen nattuggla.

Ja vi har en sådan och det är Theo. Som jag skrev innan så hade vi en underbar dag i Onsdags. Ja, men redan på kvällen så vände det. Theo bara grät, han var trött som bara den och han kunde inte komma till ro. Till slut blev det så att han och Tommy fick byta sovrum så att Tommy fick sova några timmar innan klockan blev 05:00 då det var dags att gå upp. Men jag var inte trött för jag hade ju fått en regäl batteri laddning under hela dagen. Men igår var jag jätte trött, H kom 09:00 och tog över Theo och då tog jag fram damsugaren och fixade lite här och där. Det går jätte bra med dom två, Theo trivs med henne och det är jätte skönt för oss att han kommer bra överens med henne. Som ni kanske har märkt så skriver jag inte längre om hans kramper, men dom har inte avtagit, det är samma som innan tyvärr.

 Jag ringde till Theos försäkringsbolag i Måndags för att kolla om dom hade fått in alla journaler. En väldigt trevlig tjej på andra sida av linjen berättade väldigt snällt att dom hade fått in 47 sidor från "barn" och från habben, det var bara BVC journalen som dom väntar på. Så jag undrade om Theo kommer att ha rätt att få samma pengar från dom som han får från vårdbidraget? -Hm, Paula jag har inte hunnit att läsa allt men jag kan bläddra lite snabbt här. Ja hon läste lite sen sa hon att -Nä tyvärr så kommer han inte att kunna få det. Den Diagnosen som han har ger inte rätt till det. VA ??? Diagnos ???!! Har Theo fått en Diagnos ??? När ? Vem skrev den ? Hon måste trott att jag var lite konstigt. -Ja Paula sa hon, läkaren på "Habben" ja, den danska läkaren  har skrivit en Diagnos till Theo. Epilepsi, utvecklingsförsening och Cerebral Pares.

-Ok sa jag och tackade för hennes vänlighet. Jag pratade med Theos läkare på "barn" och hon sa att hon inte kan skriva att han har CP, för det syns inte på Magnet Röntgen. I min värd så får man ett brev hem och sen kommer man dit man har blivit kallad, till "habben" eller "Barn" för att få träffa en läkare som sen berättar för oss att letandet är avslutat och att dom har kommit fram till vad det är som Theo har. Men jag har aldrig tänkt mig att man skulle få höra det från ett försäkringsbolag. Men ingenting förvånar mig längre i och för sig.

Så igår ringde jag till kuratorn på "habben" och frågade om hon kunde gå in på sin dator och kolla om det stämmer. Jo, minsann och hon tyckte att vi väl redan visste att Theo har epilepsi och att han är försenad i sin utveckling. -Jo det vet vi, men hur kan en läkare skriva Cerebral Pares och den andra säga att det inte går? det var min fråga till henne, -Ja svarade hon -det var olyckligt att ni behövde höra två olika saker från två läkare. -Men nu har vi ju gjort det svarade jag. Sen frågade hon om vi skulle boka in en ny tid. Ja det var svårt för mig eftersom hon inte får göra göra hembesök längre och jag kan inte komma någonstans för Tommy skall åka iväg på Måndag och kommer att vara borta i 14 dagar. Oj, så var det ju, svarade hon -men jag kan komma hem till er. -Men du fick inte göra det svarade jag. -Nej, sa hon men nu är det ett speciellt tillfälle, så det går nog bra. Ok, fram med kalendern och den 25e klockan 15:00 skulle vi ses här hemma hos oss. Men det gick inte någon lång stund, så ringde hemtelefonen,  jo det var hon igen -Paula jag fick inte komma hem till dig för min chef, sa hon. Ja vad skall man svara då ? -Det är lugnt sa jag och vi lade på. Hm, hur skall detta sluta? Kommer det att finnas någon "habb" över huvud taget för dom barn och föräldrar som behöver deras hjälp? Jag tror inte det, men det får tiden utvisa.

Sen var det dags att ringa sjukgymnasten, för jag undrade om man kunde få hem något hjälpmedel till att förflytta och lyfta Theo så att man inte behöver bära på honom jämt. -Jag hoppas verkligen att Tommy har berättat för dig det jag sa till honom när han var här sist, sa hon i luren. Ja klart han har gjort. -Ja jag tycker att Theo har blivit så duktig så jag tycker att han kanske skall ha en liten stege där ni hjälper honom att klättra upp till skötbordet, jag vill att han skall gå sa hon. -Ja det vill vi med, mer än allt annat, men han går inte och våra kroppar värker i ryggen och axlarna, ja säg var det inte gör ont. Hon sa till oss förra vintern att Theo skulle gå till sommaren som var och han gör inte det. Nu har hon sagt till Tommy att Theo kommer att kunna gå till nästa Jul, starkt av henne att säga så, tycker jag. Men hon kanske inte tänker på oss som lever med det hoppet att Theo skall kunna gå och varje gång hon ger oss en månad och det inte händer någonting, så krossar hon vår hjärta, med vem bryr sig? Nä, jag vill ha dom hjälpmedel som finns, så är det bara.

 När Tommy slutade jobbet idag, så åkte vi till stan, men oj vad kallt det var. Jag skulle till Apoteket för att hämta Theos medicin och där fick jag veta att han skulle träffa sin läkare till veckan. Hm, av försäkringsbolaget får jag veta min sons Diagnos och på Apoteket får jag veta att vi skall till läkaren till veckan, undrar vad jag får veta på Ica imorgon när vi skall handla.

H var inte här idag , och det var bra i och för sig för då har vi två timmar sparade till nästa vecka när Tommy är borta. Min snälla granne Helena kom med en Cappucino till mig mm såååå gott, men jag har även fått en kaffemaskin av henne så jag kan göra dom själva  så hon slipper springa över,tack snälla Helena du är helt underbaroch tack till min svägerska för en trevlig pratstund, det behövs ibland att ha någon att prata med. Nä nu får jag önska er alla där ute en trevlig kväll.
 

kram/Paula

 

Fredagen den 14 januari 2011 kl. 21:42

Det som händer med mig:) | Permalänk | Kommentarer [10] Kommentera detta inlägg

 

 
nil

 

Kategorier

Det som händer med mig:)

Arkiv

 2017

 2015

 2014

 2013

 2012

 2011

 2010

 2009

 2008

 2007

Bloggar

Zoomin: Nyheter & feedback

Länkar

Nyligen.se

Flöden

RSS-flödeRSS 2.0

 

.

 

 

   

Hej jag heter Theo och bor i Skåne. Jag bor med mamma och pappa och en storebror. Jag har en storebror till men han bor inte med oss. 

Jag är en glad liten kille men har en sjukdom som gör att jag inte kan gå eller prata. Jag har inte fått någon diagnos än, men nu när vi flyttat hit så rullar allt igång igen.

På sidan bloggar min mamma och pappa om hur vi alla mår och hur jag utvecklas och vad som händer i våra liv.

 

Theo.

 

 

http://allehanda.se/start/ornskoldsvik/1.1466238