Skaffa en egen gratis hemsida   

Ladda om sidan/Synkronisera inloggning
Besök en slumpmässig hemsida på Zoomin

Skåne i vinterskrud.

Ja som ni säkert anar så har vi kommit fram till Skåne. Det gjorde vi i Lördags kväll klockan tio. Som förra inlägget skvallrade om, så var resan lite besvärligare än vanligt. Det började inte särskilt bra heller, för när vi skulle åka iväg lite över Sju på Lördagsmorgonen var vi nära att köra fast. Det hade ju snöat en del på natten och drivit lite, så vi kom inte upp för backen på parkeringen. Då backade jag rakt bak (trodde jag) för att hämta mera fart. Hamnade lite snett och kom varken fram eller tillbaka. Typiskt, tänkte jag. Här skall man köra 105 mil och så kommer man inte ens från gården. Men efter att jag hämtat snöskyffeln och rensat lite bakom hjulen, så gick allt mycket smidigare. Skyffeln fick följa med i bagaget för man vet ju aldrig vad som kan hända.

                 

Det snöade ända tills vi kom till Gävle och sen började det inte förrän vid Linköping igen. Vägarna var snöbelagda hela sträckan, men plogbilarna gjorde vad dom kunde för att det skulle vara så bra som möjligt. Det är värst när man skall göra omkörningar och då speciellt av lastbilar. Men allt går ju, det är bara att hålla tungan rätt i munnen.

Theo skötte sig fint under hela resan, fast det var lite jobbigt för honom ett tag då han grät ganska mycket. Vet inte om han hade magknip eller något annat, men just då var det inte så bra. Annars är det ju inte så konstigt att han blir less på att sitta så länge. Det blir ju vem som helst. När vi kom till Örkelljunga åkte vi för att hämta Markus, som skulle följa med oss och sova hos en kompis lite närmare oss. När vi kom dit var det kolmörkt och han svarade inte i telefonen. Vi visste inte var han hade tagit vägen och blev lite oroliga, för vi hade ju bestämt träff vid den tiden ungefär. Efter ett tag ringde han och undrade var VI var. Han hade suttit och spelat på datorn och inte märkt att vi höll utanför och med lurar på huvudet hör men ju inte så mycket heller. Det var riktigt kul att träffa honom igen, det var ju några månader sen förra gången. Han var lite förkyld annars är allt bra med honom.

I går tog vi det lugnt och installerade oss i vårt nya boende. Vi hämtade Markus så vi åt middag tillsammans och så var vi på en Julfest och åt gröt, pepparkakor och drack glögg. Markus var också med och det var riktigt trevligt. Idag skall vi åka iväg för att handla julmat och julklappar. Hoppas bara

inte att alla andra också har planerat det. För Theos skull är det inte bra med för mycket folk.

              

När jag tittar ut genom fönstret ser jag ett vitt landskap med mycket snö både på marken och träden. Det är mer snö här än i Örnsköldsvik och i natt var det -19 grader i Örkelljunga. Ja, dom får kanske rätt som spådde att vintern skulle bli den kallaste på 1000 år !

I Fredags var jag och Theo på Habiliteringen för att träffa sjukgymnasten. Hon tränade ganska länge med Theo och tyckte att han hade blivit bättre på det mesta. Men det som var roligast var när Theo fick ligga på en stor boll (typ fitnessboll)för att träna. Framför honom var en stor spegel och när han åkte fram och tillbaka på bollen, skrattade han så att han nästan kiknade. Sjukgymnasten sa att det är väldigt bra träning för honom. Så nu har jag letat upp en lika dan boll på nätet som jag skall beställa. Träning skall ju vara kul, då går det lättare.

När vi var klara där, fick vi träffa arbetsterapeuten som hade med sig en rullstol till Theo. Det är en modell som mer är för utomhusbruk. Theo satt bra i stolen, men tyvärr så gick det inte att höja fotstöden tillräckligt mycket. Så nu fick han ingen stol denna gången, utan dom skulle beställa en annan modell i stället. (hoppas det inte dröjer så länge)

Theo vaknade kvart i sju i morse och ville inte sova mer, så när han fått sin välling gick jag upp med honom och lekte lite. Men han hade nog inte sovit ut riktigt efter strapatserna i Lördags, för nu sover han igen. När han vaknar skall han äta och få sin medicin, sen bär det av ut i Julhandeln.  

Ha en underbar dag, var ni än är.

Hälsningar Tommy.

 

 

Måndagen den 20 december 2010 kl. 12:02

Det som händer med mig:) | Permalänk | Kommentarer [4] Kommentera detta inlägg

 

 
nil

 

Kategorier

Det som händer med mig:)

Arkiv

 2017

 2015

 2014

 2013

 2012

 2011

 2010

 2009

 2008

 2007

Bloggar

Zoomin: Nyheter & feedback

Länkar

Nyligen.se

Flöden

RSS-flödeRSS 2.0

 

.

 

 

   

Hej jag heter Theo och bor i Skåne. Jag bor med mamma och pappa och en storebror. Jag har en storebror till men han bor inte med oss. 

Jag är en glad liten kille men har en sjukdom som gör att jag inte kan gå eller prata. Jag har inte fått någon diagnos än, men nu när vi flyttat hit så rullar allt igång igen.

På sidan bloggar min mamma och pappa om hur vi alla mår och hur jag utvecklas och vad som händer i våra liv.

 

Theo.

 

 

http://allehanda.se/start/ornskoldsvik/1.1466238