Skaffa en egen gratis hemsida   

Ladda om sidan/Synkronisera inloggning
Besök en slumpmässig hemsida på Zoomin

Vi kommer att sakna vår

Danska läkare. Vilken fantastisk kvinna, hon är så otroligt duktig. När vi träffade henne idag, satt Theo i sin vagn och vi andra pratade och han var så otroligt glad. Han skrattade och flörtade med kuratorn och läkaren, så vi hade svårt att koncentrera oss på vad vi pratade om. Men hon sa bland annat att Magnet Röntgen som dom gjorde såg bra ut men sen hade hon funderat på en del andra sjukdomar. Hon tog då kontakt med Theos läkare i Göteborg men han hade redan kollat, så det var inte det hon tänkte på. Hon sa också att Theo hade väldigt låg D-vitamin halt, så han skall få vitaminer under vinterhalvåret. Hon vill så gärna hjälpa oss mera, men hon kan tyvärr inte för det här är den sista veckan som hon jobbar här. Hon tycker att det skulle vara bäst om dom hade lagt in Theo på barnavdelningen i 4 dagar eller så och då skulle det i så fall vara en Epilepsisköterska som kan sin sak som skulle vara där och övervaka honom. Jag och Tommy kunde vara hemma och vila upp oss för hon tycker att vi behöver all hjälp och stöd nu, för det kommer att bli en tuff tid som vi har framför oss. Men tyvärr så kan han inte vara inlagd, för det finns inga pengar till det. Det är så synd att pengar skall styra allt och tyvärr så har inte Theo några rika föräldrar, så vi kan ta honom och åka iväg någonstans där dom kanske kan hjälpa honom bättre.Hon sa också att det inte är på grund av medicinen som han får så många kramper, utan att vi är mer observanta nu och ser fler. Eller kan det också bero på att han får fler av någon anledning. Hon tittade på oss och sa -Theo mår inte bra. Så nu skall nya blodprov tas och han måste kanske göra en ny EEG upp till tre gånger i månaden. Men det skall inte göras någon EEG förrän tidigast i början av Februari, eftersom man måste vänta på att medicinen skall verka och han blir bättre först. Sen får vi se om det hjälper, men ser man inte någon skillnad med minskade anfall, så måste dom kanske skicka en remiss till Göteborg eller Lund för det är där som det finns specialister innom Epilipesi. Det kan då bli aktuellt med en operation av Theos hjärna. Usch det gör så ont redan nu när dom tar blodprov och när dom söver ner vår lilleman, hur skall det då inte vara om dom skall "gräva" i hans lilla huvud!

FY, FY jag vill bara stänga dörren och åka ner till Skåne och vara borta ett tag och lämna allt det jobbiga här hemma.

 Jag frågade läkaren om hon kunde ställa en diagnos och vad det skulle vara i så fall. Hon sa att det inte var en optimal diagnos, men hon skulle beskriva det som Epilepsi med försenad utveckling till följd av en trolig hjärnskada. Vad skall man säga, jag är så otroligt ledsen så det kryper i mig.

Theo fick massor med anfall när han var där och en av dom tog så hårt att hon slutade prata och bara tittade på Theo. Han blev så himla trött så han kunde knappt hålla ögonen öppna. Hon sa till oss -men han skrattade gå gott för en stund sedan och nu, titta hans ögon är helt borta. Jag är så otrolig rädd att dom läkare som finns här inte kommer att engagera sig i honom så mycket som hon har gjort.

Hon tycker att Theo skall ta sin "gamla" medicin igen, så att hon ordinerade en så pass hög dos innan var på grund av hans tillstånd. Det var akutmedicinering på grund av hans konstanta anfall. Så nu har han två olika sorters Epelipsi mediciner som han behöver ta. Om det blir som mest positivt så kommer kramperna att upphöra, men hon kan inte garantera att han kommer att utvecklas snabbare.

Jag berättade för henne att hans anfall blir fler när han får många intryck. När hon hörde det, tyckte hon inte att vi skall gå på stora kalas och inte ut på stan eller mataffären när det är mycket folk, inte nu innan han blir stabilare i alla fall.

Han är inte som alla andra barn bara, nu får han inte vara där alla andra är heller.

                 

I natt krampade han jätte mycket så jag var med honom. Jag låg nära, så nära jag kunde komma och jag tittade på honom, jag ville inte ta bort mina ögon från honom. Han var så himla trött efter hans kramper men han lade sin lilla arm runt om kring mig. Då mår man så gott och för en liten stund så glömmer man bort hur dåligt Theo mår. Klockan 02:30 gick jag och väckte Tommy så att jag kunde sova lite. Så det blev tre timmars sömn för mig i natt.

Vad har lilleman gjort för fel ??? Jag är tom och har massor av oro och ångest över att mitt barn inte mår bra. Bäst att jag slutar att skriva annars kommer datorn sluta fungerar med alla tårar som rinner. Vi behöver alla vänner som vi har nu och alla kramar man kan få och alla ord vi får läsa.

Önskar er alla där ute en trevlig kväll

Kram/Paula

 

Onsdagen den 15 december 2010 kl. 19:11

Det som händer med mig:) | Permalänk | Kommentarer [23] Kommentera detta inlägg

 

 
nil

 

Kategorier

Det som händer med mig:)

Arkiv

 2017

 2015

 2014

 2013

 2012

 2011

 2010

 2009

 2008

 2007

Bloggar

Zoomin: Nyheter & feedback

Länkar

Nyligen.se

Flöden

RSS-flödeRSS 2.0

 

.

 

 

   

Hej jag heter Theo och bor i Skåne. Jag bor med mamma och pappa och en storebror. Jag har en storebror till men han bor inte med oss. 

Jag är en glad liten kille men har en sjukdom som gör att jag inte kan gå eller prata. Jag har inte fått någon diagnos än, men nu när vi flyttat hit så rullar allt igång igen.

På sidan bloggar min mamma och pappa om hur vi alla mår och hur jag utvecklas och vad som händer i våra liv.

 

Theo.

 

 

http://allehanda.se/start/ornskoldsvik/1.1466238