Skaffa en egen gratis hemsida   

Ladda om sidan/Synkronisera inloggning
Besök en slumpmässig hemsida på Zoomin

Lofoten

Jag får väl passa på att skriva ett litet inlägg från norra Norge. Har ju sett att Paula har skrivit att jag har ringt och vi har pratat lite. Det är verkligen med betoning på lite för det blir väldigt dyrt när man ringer i mobil från Norge. Jag fick hit datorn idag med en taktransport. Först trodde jag inte att det gick att komma ut på internet här uppe, så jag tog inte datorn med. Men på väg upp så sa dom andra grabbarna att dom hade datorerna med och att det fanns trådlöst internet i hotellet och att det inte kostade något extra. Då kom jag på idén att dom kanske kunde skicka upp datorn med nästa transport och idag klockan två kom lastbilen. 

Paula skrev att det snöade här uppe och det är alldeles sant. Idag har det i och för sig varit fint väder och lite varmare, men igår mitt på dagen så kom det lite snö och hagel. 

Resan upp gick förvånansvärt bra och det kändes inte som att det var 115 mil. Men det är ju klart man är ganska van vid att köra långt när man åker till Skåne. Alltså helt otroligt vad mycket man har sett och fått upplevt. Jag hade inte varit längre norrut än Umeå innan, så för mig är det här ett äventyr. Vi kom bland annat till Kiruna och såg LKABs stora gruva och vi åt en hamburgare på torget. Sen åkte vi vidare och landskapet blev kargare och ogästvänligare. När vi åkte förbi Riksgränsen var det bara 1,5 grad varmt och det fanns fortfarande en hel del snö längs med vägen. Vi hade sommardäck på hyrbilen så det gällde att vara lite försiktig, speciellt eftersom det snöade också. När vi kom in i Norge och hade åkt utför ett bra tag så var det som att komma till en helt ny klimatzon. Där var träden gröna och det blev lite varmare. Det är så otroligt vackert där uppe, jag trodde inte att bergen skulle vara så höga där, men där fick jag fel. Det var mäktiga berg med snö på toppen, på båda sidor om vägen och fjordar där i mellen. Det gör ju att vägsträckan blir så mycket längre eftersom man måste köra runt fjordarna för det finns ju inga broar. Till slut var vi ändå framme i Andenes på Lofoten och vi åkte till hotellet och fick våra nycklar och sen åkte vi en sväng till bygget för att kolla läget. När vi kom tillbaka till hotellet åt vi lite mackor och sen var klockan nästan tolv och då var vi ganska så trötta. Det var bara till att varva ner lite innan man kröp ner i sängen, för klockan sex på morgonen så ringde väckarklockan och det var dags att gå upp igen för att klockan sju vara på bygget. 

Vi har monterat en hel del men i morgon har dom lovat regn så vi får väl se hur det blir då. 

Jag har tagit en del kort som jag skall lägga in här. Dom hamnar i en egen mapp som heter Lofoten-10. Där kan ni se lite av den storslagna naturen som är här.

Det är kul att åka ut så här men jag saknar de mina där hemma. Saknar Paula, Theo och Markus. Många kramar till er, älskar er!!

Nu skall jag försöka att prata med Paula på MSN.

Ha det så bra i Sverige och sköt om er.

Tommy

 

Onsdagen den 2 juni 2010 kl. 19:31

Det som händer med mig:) | Permalänk | Kommentarer [2] Kommentera detta inlägg

 

Fint väder

då är man ute hela dagen. Theo älskar att vara ute och det passar perfekt nu när det är så fint väder. Vi går ut på promenader, spelar fotboll med vagnen och det funkar jätte bra när dom små benen inte kan springa. Det var Markus som kom på idén att Theo kunde spela boll med dom andra när han satt i sin vagn och det var lyckat. Så glad lilleman var, hans skratt smittar och man kan inte låta bli att skratta när man se Theo skratta.

Sen på kvällen hade Theo svårt att somna, han hade ont i magen men han kämpade på bra och sen fick vi springa på toa och duscha av honom två gånger! Hmm, så blir det när man sparar på sitt bajs.

Tommy ringde hem igår och berättade att det snöade där dom är och vi här hade typ 20 grader varmt. Det var trevligt att få höra hans röst, det känns som det var länge sen han åkte. Jag vet inte om Theo har fattat att pappa är borta, jag har inte märkt något på honom och tur är väl det. Man jag tror att han saknar sin pappa, det gör vi alla här hemma. Markus har varit helt underbar som vanligt att hjälpa mig jätte mycket med Theo och idag Onsdag så var det bad-dag. Theo hade jätte trevligt och det var många killar och tjejer där idag. I Theos grupp så var det en ny tjej, hon var otroligt glad och rolig. Synd att det är sista gången innan sommaren på Onsdag, får väl se när det startar igen.

Nu har vi ingenting mer bokat för idag förutom att "mormor" har kommit hit och är med oss ikväll. Hon var här igår också men då låg Theo och sov.

Nu ska jag vila min arm som är svullen och min rygg som värker.
Ha det bra alla där ute!
Kram/Paula
 

 

Onsdagen den 2 juni 2010 kl. 19:00

Det som händer med mig:) | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

Nu är det bara jag och

grabbarna som är hemma. Tommy åkte till Norge igår. Vi vaknade ganska tidigt som vanligt. Men det var jätte fint väder som vi har utnyttjat till max. Jag och Theo var ute nästan hela dagen. Specialpedagogen från habben var här klockan 14:00 men lilleman låg och sov då, så vi fick gå igenom våra filofaxer och boka nya tider och när vi var klara så pratade vi om det hade hänt något sen sist vi sågs. Tjugo minuter över två så vaknade Theo och då var det dags att börja jobba med A. Han var nyvaken men han var ändå jätteduktig och jobbade på bra. När dom var klara så åkte hon, jag och Theo gick ut och tog en promenad.

Sen kom några av mina grannar ut med deras barn, så vi satt alla där ute, Theo skrattade och tittade på barnen som sprang. Vissa spelade fotboll, andra satt och lekte med sina leksaker och Theo tittade bara på. Det gör så ont i mig när jag ser att han vill så mycket men hans kropp vill inte lika mycket som han. Man blir alltid påmind om att Theo inte är som andra barn och så kommer det säkert alltid att vara. Men vi försöker ändå att göra så att Theo är så lik andra barn som möjligt. Klockan blev  ganska mycket, så det var dags för mig att gå in och fixa lite mat. Vi bestämde oss för att vi skulle äta ute tillsammans, det var jätte trevligt.

Jag har pratat med Tommy några gånger igår och han ringde sent igår kväll, men jag låg och sov då. Resan hade gått bra och nu var han framme. Så jag hoppas att det går bra för dom och att dom får lika fint väder som vi har här.

Nu gråter Theo och skriker efter mig, bäst jag går nu.

Ha det bra alla där ute!
Kram/Paula
 

 

Onsdagen den 2 juni 2010 kl. 18:43

Det som händer med mig:) | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

 
nil

 

Kategorier

Det som händer med mig:)

Arkiv

 2017

 2015

 2014

 2013

 2012

 2011

 2010

 2009

 2008

 2007

Bloggar

Zoomin: Nyheter & feedback

Länkar

Nyligen.se

Flöden

RSS-flödeRSS 2.0

 

.

 

 

   

Hej jag heter Theo och bor i Skåne. Jag bor med mamma och pappa och en storebror. Jag har en storebror till men han bor inte med oss. 

Jag är en glad liten kille men har en sjukdom som gör att jag inte kan gå eller prata. Jag har inte fått någon diagnos än, men nu när vi flyttat hit så rullar allt igång igen.

På sidan bloggar min mamma och pappa om hur vi alla mår och hur jag utvecklas och vad som händer i våra liv.

 

Theo.

 

 

http://allehanda.se/start/ornskoldsvik/1.1466238