Skaffa en egen gratis hemsida   

Ladda om sidan/Synkronisera inloggning
Besök en slumpmässig hemsida på Zoomin

Midsommar och övningskörning.

Ja, så har det blivit midsommar också. Det känns lite vemodigt att sommaren har nått sin höjdpunkt fast det har inte varit så mycket till sommar än. Men det kommer säkert lagom till semestern, det brukar ju bli så. . . eller? Den här veckan har vi varit trötta och utan energi. Vet inte om man skall skylla på Lilleman, men han har haft en viss ovana att vakna alldeles för tidigt. Men det har i alla fall inte blivit något skrivit här i bloggen på flera dagar, så ni får ursäkta. Men det har inte hänt något speciellt förutom att vi var på "habben" i Torsdags och tränade med Theo.

I går var det midsommarafton och vi hade gårdsfest här ute på gården. På eftermiddagen började vi med jordgubbstårta hos en granne. Senare på kvällen kom det ganska många hit och vi grillade och åt sill med nypotatis till. Vädret var soligt och fint hela dagen, men när det var dags för oss att börja med maten och äta då började det att regna. Typiskt, men det ordnade sig på något sätt ändå. Vissa satt ute och några fick sitta inne och äta. Men det var riktigt gott, jag älskar matjesill med nya potatisar och gräddfil till. Vi avslutade med jordgubbar och vispad grädde. Mums.

Paula och några andra tjejer på gården var och samlade ihop kvistar och blommor så dom tillverkade en Midsommarstång som vi reste med hjälp av en gatlykta. Den blev väl inte helt perfekt men fungerade ändå till att dansa runt. Har filmat lite och tagit några bilder som ni kan titta på.

Men dagen var ganska jäktig och det var mycket folk hela tiden som sprang hit och dit, så det blev nog för mycket för Theo. När klockan var sju på kvällen och det var dags för nattning så ville han inte ha någon välling alls. Han vägrade vänligt men bestämt. Ja, och då var det ju bara till att lägga ner honom ändå, men se det ville han inte vara med om. Han upprepade ordet "äng" hela tiden, men det är så frustrerande att inte förstå honom. Man försöker att tänka ut vad det är han vill, men det lyckades inte. När vi lade honom började han storgråta och tårarna rullade ner för dom söta små kinderna. Det var inget annat att göra än att ta upp honom och ha honom i knäet tills han blev så trött att han inte orkade kämpa mot mera. Klockan blev mer än halv tio innan han somnade, men han sov inte längre för det.

Idag var vi på macken och köpte en övningskörningsskylt, så nu har Markus varit ute och kört två gånger. Han är så duktig, det går hur bra som helst. Det är bara till att öva och öva så ska han säkert kunna ta körkort ganska lätt.

Men nu skall vi gu ut och äta rester från igår med några grannar.

Ni får ha en fortsatt trevlig Midsommar.

 

Lördagen den 26 juni 2010 kl. 16:01

Det som händer med mig:) | Permalänk | Kommentarer [4] Kommentera detta inlägg

 

Så arg.

Det är så mycket som försöker få plats i mitt huvud och i hjärtat – sorg, saknad, ilska, smärta, listan går att göra lång! Till slut kommer man till en punkt då det inte går att hålla det inom sig, det "rinner helt enkelt över”. På ett sätt är det skönt för då vet jag att det finns plats för alla nya tankar, funderingar och känslor som ständigt intar min kropp. Men just i stunden, när det ”brister och rinner över” då är det som att befinna sig i helvetet, man är fången av sorgen och saknaden. Jag har svårt att föreställa mig någon fysisk smärta som går att jämföra med den otroliga längtan och den totala maktlösheten som man känner just då. Att så många små barn måste lida, att dom måste lämna sina föräldrar, usch allt på samma gång.

Jag har läst Amelias blogg och har träffat henne några gånger på badets omklädningsrum. En så söt liten tjej som hade samma månadsdag som Theo, ja hon blev bara 2 och ett halvt år som hon fyllde den 15 Juni.

Igår var jag och läste hennes blogg som jag alltid gör och tårarna bara rann ner för min kind, fy vilken smärta! Jag kommer att sakna att se henne på badet och att läsa hennes blogg. Den lilla flickan kommer jag aldrig att glömma och inte hennes föräldrar heller, oj man vill bara krama om. Det finns inga ord, men våra tankar finns hos er. Det påminner mig bara mer och mer om hur livet kan bli så kort. Jag höll mina armar runt Theo och med mina ögon fyllda av tårar, sa jag till honom -du får inte lämna oss, kämpa på för vi behöver dig här.

Det är så stor saknad att Theo inte är frisk, att han inte kan prata och att inte få höra honom säga mamma.  Det gör så ont i mitt hjärta, sådan smärta som det inte finns någon medicin som kan bota. Han är allt för oss och tänka att inte få ha honom kvar. . . . fy bara.

Många säger att en diagnos inte gör någon skillnad, skitsnack säger jag bara, klart att det gör! Nu funderar man om man får ha honom kvar eller inte och hur länge i så fall eller kommer vi att få se honom bli en stor kille som går till skolan, ja en skola som passar honom. Ja det finns tusen frågor som inte någon kan ge oss ett svar på eller lova oss att vi kommer att ha Theo länge hos oss. Så en diagnos behövs så att man kan gå vidare, bearbeta och lämna alla dessa frågor bakom en.

Den som aldrig gått i våra skor kan inte heller tala om för oss hur vi ska känna eller hur man borde känna. Det är en mardröm som man bara vill vakna upp ifrån.

Gårdagen var väldigt lugn, Tommy och Theo hostar fortfarande.  I fredags så bjöd Louise och hennes man oss dit på kvällen, tack så jätte mycket till er för en trevlig och lugn stund. Igår så var några grannar här på middag och Rabih kom också, tack snälla ni för en trevlig kväll!

Idag skiner solen, så vi går nog ut en sväng.

Önskar er alla en trevlig söndag

Kram/Paula

 

Söndagen den 20 juni 2010 kl. 17:24

Det som händer med mig:) | Permalänk | Kommentarer [1] Kommentera detta inlägg

 

Pappa och Theo

Är förkylda dom hostar och Tommy har ont i halsen, så det är ganska lugnt här hemma. Vi hade tvättid igår annars har det inte hänt så mycket. Jo förresten, vår telefon fungerar inte längre. Vi kan ringa ut från ett jack, men om man ringer hit så är det upptaget. Vi har anmält det så vi får väl se när det kommer någon tekniker hit.

I morse kom vår kurator och pratade med oss, men nu har hon semester så vi ser inte henne förrän till hösten. Tror vi bokade tid i mitten av Augusti.

Idag regnar det ganska mycket så vi får nog hålla oss inne, skall kanske bara åka och handla lite mat. Det verkar inte som om vi får någon värme i sommar. 

Vi har nu skickat iväg mail till den hemsidan som vi skrev om och väntar nu på ett svar, hoppas att dom hör av sig så att vi får veta lite mer om vad dom har gått för väg.

Ni får ha det så bra.

Kram Paula.

 

Fredagen den 18 juni 2010 kl. 12:43

Det som händer med mig:) | Permalänk | Kommentarer [2] Kommentera detta inlägg

 

Hemma igen

efter att vi har träffat Theos läkare. Ja vi hade en del frågor och vi var ganska raka och konkreta tyckte hon, så det gick smidigt. Det var svårt för mig att somna igår, jag hade massor med frågor och många av dom visste jag redan att det skulle vara svårt att få något svar på . Men både jag och Tommy tycker att allt stämmer in på Theo när vi ser och läser om barn som har mecp2, så vi tyckte att vi skulle skriva till dom föräldrar som har barn med den diagnosen. Då kanske vi kan få veta vilka prov dom har tagit och mycket annat som vi undrar över. Lena tycker att vi gör rätt i att försöka det och så fort vi vet något så skall vi kontakta henne och berätta och hon i sin tur skall kontakta barnneurologen i Umeå. 

Vi vägde och mätte Theo och tyvärr så växer inte Theo som han skall, han har ju växt lite men inte tillräckligt. Hon ville ha prov av honom så dom tog 4 rör med blod och det gick bra utan bedövning, duktig kille! Samtidigt är det ganska tråkigt att han inte behöver "Emla" eftersom det är för att Theo har hög smärtgräns och det i sin tur kanske beror på hans sjukdom.

Läkaren har skrivit remiss till en vanlig röntgen och en Magnet Röntgen skall också göras. Theos ryggrad skiftar färg och blir svullen ibland. Hon har frågat olika  Neurologer och även på Onkologen, men det är en mysterium, ingen vet något om varför ryggraden blir gulaktig just där dom tagit Lumbal Punktion. Vi har tagit kort och skickat till läkare så dom kunde se hur det ser ut. Så det är det som finns på schemat framöver. Varken jag eller Tommy är så bra på att skriva på Engelska så Tommy har ringt till min syster som skall översätta ett e-mail som vi sen skall skicka till Mecp2-sidan och sen är det bara att hoppas att dom hör av sig så vi kan gå vidare här.

Hon har skrivit ut någon sorts Antibiotika till Theo som har haft problem med hans luftrör och har massor med slem.  Då kanske det hjälper honom innan han blir sämre och måste åka in för Inhalation.

Så vi är inte så himla uppåt som man skulle önska sig, men man får ju hoppas på det bästa.

Ha det bra

Kram/Paula

 

Onsdagen den 16 juni 2010 kl. 17:12

Det som händer med mig:) | Permalänk | Kommentarer [2] Kommentera detta inlägg

 

På ruta ett

igen, fy det ger massor med blandade känslor. Theos läkare har varit borta i tre månader i Umeå men hon har kommit tillbaka nu och hon ringde till oss igår. Varje gång hon ringer så är hon jätte glad, skrattar och undrar hur det är med oss som en kompis gör. Ja, så känns det för oss och hon är mer som en kompis än som en läkare som man går till och sen lämnar rummet. Vi har känt varandra ett bra tag nu så vi kan prata med henne om allt, hon är super bra. Vi har träffat många dåliga människor på vår resa, men tack och lov så har vi också fått äran att träffa massor med trevliga människor som vi aldrig nånsin kommer att glömma. När man känner varandra bra så vet man när dom har något mindre trevligt att prata om. Hon var inte så sprallig som hon brukar vara och sen kom det,  -Paula, sa hon -du jag har fått brev från Göteborg där Nicklas skrev att proven visade negativt och han visste inte hur dom skulle gå vidare.....Han undrade om hon kunde kontakta oss och berätta om det. -Skit, tänkte jag, inte för att jag vill att Theo ska ha mecp2 men det kändes som att det var så nära ett resultat nu. Vi skall skriva till en hemsida i USA och fråga vad dom gör för prover där och hur vi skall välja väg, för vi blir tokiga av att inte veta något. Theos läkare sa att det inte finns någon neurolog här, men det visste vi redan. Men om en månad har dom en konsult neurolog i Umeå som vi eller hon kan ta kontakt med. Ja, tänkte jag det är semester tid snart och hur länge behöver vi få vänta denna gången? Jag undrade om vi kunde ta Theo och åka till USA för att göra tester där. -Ja, sa hon vi har massor att prata om och vi skall träffas imorgon 14:15, då kan vi planera för Theos kommande månader. Hm, vill bara gråta, nu är vi på ruta ett igen.

Tommy har gått och blivit förkyld och det är inte så konstigt för man mår så himla dåligt så man är mottaglig för allt. Men på något konstigt sätt så måste vardagen fungera, hur vet jag inte men den går runt. Theo har ingen feber men han är väldigt gnällig och hostar fortfarande jätte mycket och har massor med slem i hans lilla bröstkorg.

Idag skall vi försöka skriva ner allt som vi kan komma på, på ett papper så vi kan ställa alla funderinger och frågor vi har till Lena. Det är lätt att man inte kommer på vad det är när man kommer dit.

Sist men absolut inte minst så firar vi att Theo är två år och tio månader idag. Det närmar sig treårsstrecket med snabba steg.

Önskar er en bra dag

Kram/Paula

 

Tisdagen den 15 juni 2010 kl. 11:43

Det som händer med mig:) | Permalänk | Kommentarer [6] Kommentera detta inlägg

 

Gårdagen

var lugn, vi åkte och handlade färska bullar och lite annat som vi behövde till frukost. Sen gick vi på stan och tittade på folk och köpte lite ost i delikatessbutiken. Det har blivit en tradition att äta ost på Lördagar. Sen tvättade vi, fast det var inte så mycket tvätt, men ändå skönt att få bort. Markus har haft sina kompisar här hela helgen, dom har sovit över och åkte inte hem förrän idag.

Vädret har varit så där, lite regn, lite sol emellanåt och det blåste ganska bra igår men det var varmt ändå. En kompis kom till oss och var här tills på kvällen. Jag gjorde hemmagjorda hamburgare fyllda med ost som Markus kompis hade önskat sig, vår kompis åt också med oss. Senare skjutsade vi hem henne och på väg tillbaka fick vi ett sms från en granne som sa att vi kunde komma över. Så när vi kom hem gick vi bara raka spåret dit och tog med oss våra ostar. Men vi var ganska trötta, Tommy hade bara sovit ca 8 timmar sen han kom hem, men jag har fått sova ut och ta igen mig. 

I morse passade Markus Theo strax efter 06.00 så då kunde vi sova ut, så Tommy känner sig riktig pigg nu tror jag.

Idag är det fint väder och Theo har fått tillbaka sin matlust igen, skönt att se lilleman äta så bra igen. Han är ju så liten så han behöver nog all näring han kan få. Hans hosta är kvar men det rinner inte lika mycket från hans lilla näsa.

Vi vet inte än vad vi skall hitta på idag, vi kanske skall åka och hälsa på min "tant" som jag kallar henne. Hon har bott granne med oss, men har flyttat för två veckor sedan. Hon har redan varit här två gånger och hon vill att vi ska åka till henne så jag tror nog att det blir så. Annars är det väldigt lugnt som det brukar vara på söndagar. Det är skönt att bara vara.

Önskar er alla där ute en trevlig söndag.

Kram/Paula

 

Söndagen den 13 juni 2010 kl. 13:59

Det som händer med mig:) | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

Sommarlov

Nu är det lov för alla som går i skolan. Kommer ihåg känslan av att ha tio orörda veckor framför sig. Det var en oerhörd frihetskänsla att kunna göra nästan precis vad man ville och inte ha några måsten över sig. Idag var vi i  Pingstkyrkan på skolavslutning. Det var trevligt som vanligt, med mycket folk och denna gången var det alltså dags för Markus att lämna grundskolan! Lille grabben har blivit stor, fattar inte riktigt var tiden har blivit av. Det är som Paula sa -Varje år har Markus tittat efter mej var jag satt när han stod på scenen, men i år brydde han sig inte alls, det märks att han har blivit stor nu. Ja ni får kolla bilderna som jag skall lägga in strax. Theo var väldigt snäll i kyrkan, han satt i sin vagn och diggade till musiken.

Efter avslutningen gick vi på stan och njöt av det fina vädret. Det var riktigt varmt och skönt idag. Men när vi hade gått runt ett tag var vi tvugna att åka och handla lite mat till kvällens middag. När vi var på affären var Theo så trött och hungrig att han skrek nästan hela tiden. Folk tittar och man vet inte vad dom tänker, men vad skall man göra??

När vi kom hem fick han mat och sen raskt i säng. Han var nog riktigt trött, för han sov länge. Under tiden passade vi på att åka iväg och uträtta några ärenden, för Markus var ju hemma i fall Theo skulle vakna.

I kväll kom det lite folk hit och åt middag med oss. Vi var ju  tvungna att fira Markus för att han hade varit så duktig och skött sig bra. Paula grillade spett och vi åt klyftpotatis till. Sen åt vi två olika sorters tårta, mm allt var jätte gott.

Idag kom även offerten för Theos nya bilbarnstol. Det är verkligen skönt att vi slipper betala för den själva. Den är ju special så den kostar trettiotvåtusen kronor!!! Nu vet vi inte om det blir godkänt av Försäkringskassan, men vi hoppas.

Nu har vi haft en innehållsrik dag och Theo har också fått uppleva mycket.

Vi är båda trötta så det blir nog tidigt sänggående. Ja, tidigt förresten, klockan är ju över 23.00 !!

Ha det bra.

Tommy

 

Fredagen den 11 juni 2010 kl. 23:08

Det som händer med mig:) | Permalänk | Kommentarer [2] Kommentera detta inlägg

 

Det var några

dagar sedan jag skrev någonting i bloggen. Tommy har varit borta och Theo har varit sjuk, han hostade, det pep i hans lilla bröstkorg och han hade hög feber. Ingenting var bra, han ville inte va i hans stol och han ville inte sitta på golvet utan bara vara i min famn. Men det är kanske inte så konstigt när man är så förkyld. 

"Mormor" kom på Tisdagen och i Onsdags hade hon middagen klar, det var bara att sitta ner och äta. Jag hade tvätt-tid så då tyckte hon att hon kunde köra hit efter  jobbet. Så jag bytte alla sängkläder, badhanddukar, ja rubbet och tvättade allt, jag passade på när hon var här. Tusen tack "mormor" för all hjälp och jätte god middag. En vän till mig var på apoteket och hämtade Theos medicin, så tack skall du ha Kina för all hjälp.

Det har varit jätte tråkigt väder, kallt, blåsigt och det har regnat också. Det är inte så lyckat att ha Theo med när han har feber, så det är skönt att ha vänner som hör av sig och undrar om vi behöver någon hjälp. Igår hade jag ett viktigt möte och då var det en annan kompis som kom och kunde va med Theo medan jag var där. Mötet gick jätte bra men det var jobbigt men med bra resultat. Så tack även till dig H som ställde upp med att vara med Theo när jag var borta.

På Torsdagen så hade vi kuratorn här och vi har gjort ett ny ansökan om LSS så jag hoppas att det går lika snabbt som sist. Denna gången är det vi som bestämmer vem som ska jobba med Theo och jag tror att jag redan vet vem jag vill skall jobba med honom. Den personen är varm och lugn och det är någon som står mig väldigt nära och som jag litar 100% på, men jag berättar mer om det när det är klart.

Tommy kom hem från Norge i går, skönt att ha honom hemma igen för vi har saknat jätte mycket. Nu får min arm vila ett tag, när jag inte behöver bära på Theo så mycket. Vi har varit på stan och fixat något papper som Tommy behövde skriva på och Markus bokade tid för sin synundersökning. 

I morgon går min lille gubbe ut årskurs 9, kan inte fatta att han har blivit så stor, helt otroligt. Så stolt jag är att han går ut med VG och MVG i betyg, helt otroligt vilken kille. Han hade middag på skolan igår, dom har det som tradition i skolan han går att dom som går ut 9an blir serverade av 8 orna. Han var så stilig, han hade kavaj och skjorta, oj så fin han var. Fast han var där med sin klass så skickade han ett sms vid 8 tiden och kollade hur det var och om Theo hade somnat. Det är inte vilken kille som helst det är Markus! Tack Markus för all hjälp jag har fått när Tommy varit borta, tack för att du är den du är, älskar dig gubben min.

Nä nu tror jag att jag måste ge mig för min arm värker så jag går nog och vilar ett tag. Tommy jobbar eftermiddags skift men han kommer hem i natt någon gång och imorgon får vi fira Markus och i helgen får vi bara vara.
Ha det bra alla ni där ute
Kram/Paula
 

 

Fredagen den 11 juni 2010 kl. 21:16

Det som händer med mig:) | Permalänk | Kommentarer [2] Kommentera detta inlägg

 

Söndag

och allt är lugnt. Sitter här i mitt lilla hotellrum och kollar på "Äntligen hemma" och skriver blogg. Igår jobbade vi 6 timmar och har kommit ifatt planeringen. Enligt vädersajterna här så skall det bli fint väder i morgon med helt klart väder frammåt kvällen. Kanske det blir läge för några midnattssolsbilder, vi får se om man orkar upp mitt i natten. I alla fall så verkar det som att vi kan köra hem på Onsdag och då är vi väl hemma någon gång vid elva tiden på kvällen. Men sen är det ju bara en dag kvar att jobba, den veckan så de går säkert bra det med.

Har varit ute och plåtat lite idag, men vädret är inte så fint och kallt är det också. Nu väntar man bara på tennisfinalen mellan Nadal och Robbin, kan ju va kul att se den i brist på annat.

Pratade med min Paula idag på "Skype" och hon berättade att hennes arm värker och gör ont. Hm, när skall hon slippa ha ont?? Theo har blivit förkyld, hans lilla näsa rinner och han har feber också. Där har vi nog förklaringen till varför han inte är speciellt matglad för tillfället. Lite gnällig är han också stackaren, men han busade ändå med mamma. Som vi berättat om någon gång tidigare, så vänder han ansiktet mot soffan och låtsas sura. Det gjorde han idag med och sen tittade han på Paula och skrattade. Sen när Paula berättade det för mig i "telefonen" så var det precis som om han förstod vad vi pratade om för då gjorde han samma sak. Det är så kul när man får små indikationer på att han faktiskt förstår vad vi säger och är med oss.Jag fick "prata" lite med honom så han fick höra min röst i alla fall, men jag saknar Theo otroligt mycket. Ibland kan man bli trött och tycka att han är jobbig när han bara skriker och är missnöjd. Men när man blir tvungen att vara borta från honom några dagar, ja då märker man hur mycket man saknar och älskar honom. Han är verkligen speciell och sååå go.

Nu tror jag att jag skall ta och gå ut en runda till och få lite friskluft innan tennisen.

Hoppas ni har det bra i Sverige på nationaldagen!

Vi hörs och försök att njuta av livet.

Tommy

 

Söndagen den 6 juni 2010 kl. 14:10

Det som händer med mig:) | Permalänk | Kommentarer [2] Kommentera detta inlägg

 

Hade inte tid

att skriva blogg igår. Först var vi på habben för Theo skulle testa en ny bilstol som är mer anpassad efter hans behov. Killen var jätte trevlig, lekte med Theo och hade massor med humor. Det mindre bra var att han var nära att sticka Theo i ögat med en skruvmejsel, inte avsiktligt men ändå. Så nu ska vi vänta på blanketten och skicka den till Försäkringskassan, en sådan stol kostar 16 tusen! Får väl se om Theo får den innan sommarens semester eller om det blir efter. Sen när vi var klara så kom vi hem och Theo var inte sugen på mat alls, han var så grinig och gnällde hela tiden. Jag tyckte att kanske ett besök på lekparken skulle göra susen och ja, det gjorde det men det varade inte så länge. När vi var hemma så började han igen. Markus kom med välling flaskan men Theo skrek som bara den. Så lilleman fick lägga sig utan mat! Men han kunde inte koppla av riktigt så han fick sin medicin. Det hjälpte inte heller så 22:30 fick han en Ipren och sen sov han till 07:00 i ett sträck, jag trodde knappt mina ögon. Då fick han sin flaska men han åt inte allt utan somnade om igen och sov till 08:00 han var uppe till 09:40 sen ville han sova igen! Han vaknade inte förrän 12:30 och nu sover han igen! Blir lite orolig när han bara vill sova, vet inte om han saknar sin pappa eller om han håller på att bli sjuk.

Nä, jag får hoppas att han bara är trött och vill ta igen det, för det är mycket sömn som han ligger back.

Jag har några vänner som skall komma ikväll och hålla mig sällskap och så har jag Markus hemma också. Vi har storstädat idag, man får passa på när Theo sover så mycket som han gjorde idag
 

Önskar er alla en trevlig lördag!!
Kram/Paula
 

 

Lördagen den 5 juni 2010 kl. 15:44

Det som händer med mig:) | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

Två timmars

sömn blev det i natt, så idag är man ganska mör. Vi har inte gjort något idag men vi har varit ute och tagit en promenad fast det är inte så fint väder, det blåser och det är kallt. Igår träffade vi en kändis som är här och hälsar på vänner på vår gata. Idag skall vi grilla med honom och jag har berättat om Theo för honom och han ska se vad han kan göra för att hjälpa till. Det känns bra att det faktiskt finns människor som bryr sig om andra. Jag hoppas verkligen att det blir fint väder så vi kan sitta ute och äta.

Oj vad jag gillar tekniska prylar, jag har nämligen pratat med Tommy på Skype. Det är tack vare Markus, vilken tur att jag har honom, han är så duktig killen min.

Theo har mått så där, han har varit smågrinig och hans mage krånglar igen. Tur att vi ska träffa läkare snart.

Igår var "mormor" här, vi tvättade och sedan åt vi middag tillsammans, det var jätte trevligt. Sen fick hon ha Theo lite så jag kunde göra något annat. Idag ska vi storstäda Markus rum igen. Jag vet inte vad han gör men det behövs verklingen. Man kan lätt tro att man går in i en klädaffär.

Imorgon ska vi på "habben" igen, då ska vi ha möte och Theo ska testa en annan bilstol.
Önskar er alla där ute en trevlig eftermiddag!

Kram/Paula
PS..Tommy vi saknar dig med
Puss från oss
 

 

Torsdagen den 3 juni 2010 kl. 15:58

Det som händer med mig:) | Permalänk | Kommentarer [2] Kommentera detta inlägg

 

Lofoten

Jag får väl passa på att skriva ett litet inlägg från norra Norge. Har ju sett att Paula har skrivit att jag har ringt och vi har pratat lite. Det är verkligen med betoning på lite för det blir väldigt dyrt när man ringer i mobil från Norge. Jag fick hit datorn idag med en taktransport. Först trodde jag inte att det gick att komma ut på internet här uppe, så jag tog inte datorn med. Men på väg upp så sa dom andra grabbarna att dom hade datorerna med och att det fanns trådlöst internet i hotellet och att det inte kostade något extra. Då kom jag på idén att dom kanske kunde skicka upp datorn med nästa transport och idag klockan två kom lastbilen. 

Paula skrev att det snöade här uppe och det är alldeles sant. Idag har det i och för sig varit fint väder och lite varmare, men igår mitt på dagen så kom det lite snö och hagel. 

Resan upp gick förvånansvärt bra och det kändes inte som att det var 115 mil. Men det är ju klart man är ganska van vid att köra långt när man åker till Skåne. Alltså helt otroligt vad mycket man har sett och fått upplevt. Jag hade inte varit längre norrut än Umeå innan, så för mig är det här ett äventyr. Vi kom bland annat till Kiruna och såg LKABs stora gruva och vi åt en hamburgare på torget. Sen åkte vi vidare och landskapet blev kargare och ogästvänligare. När vi åkte förbi Riksgränsen var det bara 1,5 grad varmt och det fanns fortfarande en hel del snö längs med vägen. Vi hade sommardäck på hyrbilen så det gällde att vara lite försiktig, speciellt eftersom det snöade också. När vi kom in i Norge och hade åkt utför ett bra tag så var det som att komma till en helt ny klimatzon. Där var träden gröna och det blev lite varmare. Det är så otroligt vackert där uppe, jag trodde inte att bergen skulle vara så höga där, men där fick jag fel. Det var mäktiga berg med snö på toppen, på båda sidor om vägen och fjordar där i mellen. Det gör ju att vägsträckan blir så mycket längre eftersom man måste köra runt fjordarna för det finns ju inga broar. Till slut var vi ändå framme i Andenes på Lofoten och vi åkte till hotellet och fick våra nycklar och sen åkte vi en sväng till bygget för att kolla läget. När vi kom tillbaka till hotellet åt vi lite mackor och sen var klockan nästan tolv och då var vi ganska så trötta. Det var bara till att varva ner lite innan man kröp ner i sängen, för klockan sex på morgonen så ringde väckarklockan och det var dags att gå upp igen för att klockan sju vara på bygget. 

Vi har monterat en hel del men i morgon har dom lovat regn så vi får väl se hur det blir då. 

Jag har tagit en del kort som jag skall lägga in här. Dom hamnar i en egen mapp som heter Lofoten-10. Där kan ni se lite av den storslagna naturen som är här.

Det är kul att åka ut så här men jag saknar de mina där hemma. Saknar Paula, Theo och Markus. Många kramar till er, älskar er!!

Nu skall jag försöka att prata med Paula på MSN.

Ha det så bra i Sverige och sköt om er.

Tommy

 

Onsdagen den 2 juni 2010 kl. 19:31

Det som händer med mig:) | Permalänk | Kommentarer [2] Kommentera detta inlägg

 

Fint väder

då är man ute hela dagen. Theo älskar att vara ute och det passar perfekt nu när det är så fint väder. Vi går ut på promenader, spelar fotboll med vagnen och det funkar jätte bra när dom små benen inte kan springa. Det var Markus som kom på idén att Theo kunde spela boll med dom andra när han satt i sin vagn och det var lyckat. Så glad lilleman var, hans skratt smittar och man kan inte låta bli att skratta när man se Theo skratta.

Sen på kvällen hade Theo svårt att somna, han hade ont i magen men han kämpade på bra och sen fick vi springa på toa och duscha av honom två gånger! Hmm, så blir det när man sparar på sitt bajs.

Tommy ringde hem igår och berättade att det snöade där dom är och vi här hade typ 20 grader varmt. Det var trevligt att få höra hans röst, det känns som det var länge sen han åkte. Jag vet inte om Theo har fattat att pappa är borta, jag har inte märkt något på honom och tur är väl det. Man jag tror att han saknar sin pappa, det gör vi alla här hemma. Markus har varit helt underbar som vanligt att hjälpa mig jätte mycket med Theo och idag Onsdag så var det bad-dag. Theo hade jätte trevligt och det var många killar och tjejer där idag. I Theos grupp så var det en ny tjej, hon var otroligt glad och rolig. Synd att det är sista gången innan sommaren på Onsdag, får väl se när det startar igen.

Nu har vi ingenting mer bokat för idag förutom att "mormor" har kommit hit och är med oss ikväll. Hon var här igår också men då låg Theo och sov.

Nu ska jag vila min arm som är svullen och min rygg som värker.
Ha det bra alla där ute!
Kram/Paula
 

 

Onsdagen den 2 juni 2010 kl. 19:00

Det som händer med mig:) | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

Nu är det bara jag och

grabbarna som är hemma. Tommy åkte till Norge igår. Vi vaknade ganska tidigt som vanligt. Men det var jätte fint väder som vi har utnyttjat till max. Jag och Theo var ute nästan hela dagen. Specialpedagogen från habben var här klockan 14:00 men lilleman låg och sov då, så vi fick gå igenom våra filofaxer och boka nya tider och när vi var klara så pratade vi om det hade hänt något sen sist vi sågs. Tjugo minuter över två så vaknade Theo och då var det dags att börja jobba med A. Han var nyvaken men han var ändå jätteduktig och jobbade på bra. När dom var klara så åkte hon, jag och Theo gick ut och tog en promenad.

Sen kom några av mina grannar ut med deras barn, så vi satt alla där ute, Theo skrattade och tittade på barnen som sprang. Vissa spelade fotboll, andra satt och lekte med sina leksaker och Theo tittade bara på. Det gör så ont i mig när jag ser att han vill så mycket men hans kropp vill inte lika mycket som han. Man blir alltid påmind om att Theo inte är som andra barn och så kommer det säkert alltid att vara. Men vi försöker ändå att göra så att Theo är så lik andra barn som möjligt. Klockan blev  ganska mycket, så det var dags för mig att gå in och fixa lite mat. Vi bestämde oss för att vi skulle äta ute tillsammans, det var jätte trevligt.

Jag har pratat med Tommy några gånger igår och han ringde sent igår kväll, men jag låg och sov då. Resan hade gått bra och nu var han framme. Så jag hoppas att det går bra för dom och att dom får lika fint väder som vi har här.

Nu gråter Theo och skriker efter mig, bäst jag går nu.

Ha det bra alla där ute!
Kram/Paula
 

 

Onsdagen den 2 juni 2010 kl. 18:43

Det som händer med mig:) | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

 
nil

 

Kategorier

Det som händer med mig:)

Arkiv

 2017

 2015

 2014

 2013

 2012

 2011

 2010

 2009

 2008

 2007

Bloggar

Zoomin: Nyheter & feedback

Länkar

Nyligen.se

Flöden

RSS-flödeRSS 2.0

 

.

 

 

   

Hej jag heter Theo och bor i Skåne. Jag bor med mamma och pappa och en storebror. Jag har en storebror till men han bor inte med oss. 

Jag är en glad liten kille men har en sjukdom som gör att jag inte kan gå eller prata. Jag har inte fått någon diagnos än, men nu när vi flyttat hit så rullar allt igång igen.

På sidan bloggar min mamma och pappa om hur vi alla mår och hur jag utvecklas och vad som händer i våra liv.

 

Theo.

 

 

http://allehanda.se/start/ornskoldsvik/1.1466238