Skaffa en egen gratis hemsida   

Ladda om sidan/Synkronisera inloggning
Besök en slumpmässig hemsida på Zoomin

Bättre sent än aldrig!

Idag så har vi hämtat Theos "sömn" medicin. Det har ju varit en lång väntan men nu har vi den här hemma i alla fall. Det är ju inget vi ska använda dagligen, utan bara när han är orolig och inte kan somna. Det har också varit "Lilla G" idag. Det var bara Theo och två barn till så det blev ganska lång tid på varje station. När dom spelar musik och han skall trycka på plattan för att lyssna mera, då diggar han jätte mycket. Han gillar verkligen musik.

På efter middagen skulle sjukgymnasten komma hit för att gå igenom hur vi kan träna med Theo här hemma. Fast hon hade fått förhinder så det blir i nästa vecka istället.

I kväll har vi varit hos "mormor" och tittat på det som vi hade filmat. Det var bland annat när Theo åt och när Paula tränade med honom. "Mormor" är psykolog och jobbar med Marte-Meo, så hon har hjälpt oss väldigt mycket. Hon hade klippt ihop viktiga avsnitt, där man ser hur han reagerar på hur vi gör. Man tittar i Slow Motion, pausar och tittar om igen. Då ser man var hans blick är och hur han reagerar. En sak som "mormor" hade sett och som vi fick se i kväll var helt otrolig. Jag fattar inte hur jag kunde missa det när det skedde. Jag matade Theo och när han började bli mätt så gjorde han faktiskt tecknet för DUKTIG!!!

Ja, han använde det för att berätta för mig att han var mätt och att han inte ville ha mer gröt. Det var inte bara en gång, utan gång på gång och han skrattade och såg så glad ut och jag som inte fattade något! Förlåt Theo, att du har en så trög pappa. Vi brukar ju teckna att han har varit duktig när han har ätit upp sin mat. Alltså, Theo har börjat att använda tecken. Det känns så otroligt skönt att han har uppfattat något, fast jag inte har trott så mycket på det. Det har känts som att det var meningslöst att teckna, för han skulle ändå aldrig lära sig något. Men nu ser vi hur fel man kan ha. Det var även en annan situation där han använde tecknet för MER när Paula tränade med honom. Hon hade precis gjort MER tecknet och frågat om han ville träna mer och då lyfte han upp sina armar i luften och gjorde själv ett liknande tecken. Man blir så glad och stolt över honom, att han lär sig saker och att han utvecklas positivt. Kanske inte i samma takt som andra barn, men i hans egen takt. Det har hänt så otroligt mycket på bara det senaste året.

På tal om tecken så är det ju teckenkurs i morgon. Det är så intressant och givande att vara där och nu har man blivit mer sporrad att fortsätta och repetera och lära sig mer tecken. Jag måste erkänna att jag inte har varit så duktig på att teckna som Paula är, men jag ska försöka att bättra mig. 

Ja, i morgon är det Fredag igen. Alltså, man fattar inte hur fort veckorna går. Var tar tiden vägen? Men kanske det är bra ändå, för nu går det ju mot våren, eller det skulle i alla fall göra det. Vet inte när den skall komma här uppe, för idag har det nästan snöat hela dagen. Man börjar bli riktigt trött på vintern nu. Men den som väntar på något gott väntar ju inte för länge sägs det ju.

Men nu är det tid att lägga sig.

Ni får ha en riktigt skön natt, så hörs vi kanske i morgon.

Tommy.

 

Torsdagen den 25 mars 2010 kl. 23:29

Det som händer med mig:) | Permalänk | Kommentarer [2] Kommentera detta inlägg

 

 
nil

 

Kategorier

Det som händer med mig:)

Arkiv

 2017

 2015

 2014

 2013

 2012

 2011

 2010

 2009

 2008

 2007

Bloggar

Zoomin: Nyheter & feedback

Länkar

Nyligen.se

Flöden

RSS-flödeRSS 2.0

 

.

 

 

   

Hej jag heter Theo och bor i Skåne. Jag bor med mamma och pappa och en storebror. Jag har en storebror till men han bor inte med oss. 

Jag är en glad liten kille men har en sjukdom som gör att jag inte kan gå eller prata. Jag har inte fått någon diagnos än, men nu när vi flyttat hit så rullar allt igång igen.

På sidan bloggar min mamma och pappa om hur vi alla mår och hur jag utvecklas och vad som händer i våra liv.

 

Theo.

 

 

http://allehanda.se/start/ornskoldsvik/1.1466238